Dekorisanje hrane danas je postalo čitava umetnost u kojoj svi uživamo, jer izgled jela je ono što nas mami da ga probamo, pored opojnog mirisa.

Kako da složite tradicionalno srpsko meze i salatu kao profesionalac, tako da izgleda kao iz najskupljeg keteringa ili restorana?

Pogledajte kratka i jasna uputstva i zasucite rukave - ovo ne može da vam ne uspe! 

Kako složiti meze kao profesionalac TikTok/inspo_by_rio_

Kada je meze u pitanju, atraktivni izgled zvezde kojim dominira kačkavalj sečen na oštre trouglove i pršuta složena u ruže i "harmoniku", biće pun pogodak!

Pršutu je potrebno saviti na tanku traku, a potom srolati i dobićete izgled ružice, dok je za harmoniku potrebno da šunku slažete preklapanjem kao lepezu (pogledajte video iznad).

Zatim prelazimo na salatu:

Slaganje salate kao u restoranima TikTok/inspo_by_rio_

Tanke kolutove svežeg krastavca treba poređati vijugavo po sredini tanjira, a potom sa leve i desne strane staviti izrendani kupus. Salatu potom s jedne strane uokviriti tankim kolutovima šargarepe, a sa druge polovinama čeri paradajza.

Screenshot from 2024-05-06 10-05-45.jpg
Instagram / inspo_by_rio 

Za fenomenalan završni ukras, preko kupusa na obe strane stavite ružu napravljenu od tanko sečene kobasice (pogledajte video iznad).

I to je to - dobili ste predjelo složeno kao od ruke profesionalca u najskupljem keteringu ili restoranu! Imate li vi neki trik za slaganje predjela?

Saznajte i trik da vam ćevapi uvek budu sočni i mekani.

BONUS VIDEO

Viralni trik sa kroasanima  Instagram/cheatdayeats

Tekst: Lepa&srećna / B.S.