Sastojci:
- kilogram patlidžana
- limun
- 2 lovorova lista
- veza peršuna
- 4 lista bosiljka
- manja crvena paprika
- so, biber
Priprema:
Patlidžan operite, osušite i isecite po dužini na šnite debljine pola centimetra. Posolite i pobiberite, poređajte u dublji pleh, pa odozgo stavite nešto teško (deblju kuhinjsku dasku na primer) i ostavite desetak sati da se ocede.
Isperite patlidžan 2-3 puta u posoljenoj vodi zakiseljenoj limunom. Kad se osuši ređajte u tegle, a odozgo stavite listiće bosiljka, iscekan peršun i komadiće paprike. Sipajte sirće da sve prekrije, poklopite tanjirićem i pritisnite opet nečim teškim.
Posle nekoliko dana proverite da li se nivo tečnosti smanjio i ako jeste, sipajte još sirćeta. Prelijte sa malo maslinovog ulja i prekrijte celofanom.
Vreme pripreme: 40 minuta + 10 sati ceđenja
Recept piše: Marija Jakob
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.