Italijanska hrana je veoma popularna u Srbiji, a špagetisu skoro svima omiljeno jelo.
Ništa lakše nego skuvati testeninu, ali sa sosom je situacija već nešto teža. Dešava se da se zgrudva brašno, da sos bude suviše redak ili ga ima premalo, ali sa ovim receptom čuvene kuvarice Marte Stjuart, ovakvog rizika nema. Špageti milaneze sa sosom od sirovog paradajza uvek uspevaju, a ukus je izvanredan.
Sastojci:
- 500 gr špageta ili špagetina
- 1kg paradajza
- 4 kašike seckanog lista bosiljka
- 1 kašika seckanog lista peršuna
- 1 kašika seckanog belog luka (može i više ako volite)
- 4 kašike maslinovog ulja (plus za dodatak pred serviranje)
- rendani parmezan po želji
Priprema:
Isitnite paradajz, bosiljak, peršun i beli luk i dodajte polako ulje. Posolite i pobiberite. Skuvajte špagete u velikoj šerpi posoljene vode. Ocedite ih, prebacite u činiju za serviranje i prelijte sirovim sosom.
Kad servirate špagete u manje činije ili duboke tanjire, poprskajte sa još malo maslinovog ulja, pospite parmezanom i dekorišite peršunom ili bosiljkom. Pročitajte i najbolje posne recepte Jelene Đoković.
BONUS VIDEO:
Tekst: Lepa&Srećna / J. G.
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka