Sastojci:

  • 2 gotove kore za tortu
  • 7 kašika limunovog soka
  • 4 listova želatina
  • 2 jajeta
  • 2 žumanceta
  • kesica vanilin-šećera
  • 100 g šećera
  • tegla (240 g) slatka od višanja (amarena)
  • 250 g maskarponea (švapskog sira)
  • 2,5 dl jogurta
  • 2 dl slatke pavlake
  • 200 g piškota

PROČITAJTE JOŠ: SUPER VOĆNI KOLAČI ZA MALE PARE: mafini sa višnjama (RECEPT)

Priprema:

Na dno kalupa za tortu stavite koru i poprskajte s 2 kašike limunovog soka, a obruč obložite piškotama. Želatin potopite u vodu. Četiri žumanceta, vanilin-šećer i šećer umutite kremasto. Višnje ocedite, pa 3 kašike sirupa, maskarpone, jogurt i 3 kašike

limunovog soka umešajte u krem od žumanaca. Ocedite želatin i dodajte u krem. Ulupajte belanca, umutite slatku pavlaku, pa sa 100 g oceđenih višanja dodajte u krem.

S pola krema nafilujte donju koru, preklopite drugom korom, poprskajte limunovim sokom i sirupom od višanja, pa celu tortu premažite ostatkom krema. Ukrasite preostalim višnjama i sirupom. Stavite u frižider da se hladi 8 sati.

PROČITAJTE JOŠ: Palačinke kao "švarcvald" torta: omiljeni slatkiš sa višnjama na novi način (RECEPT)

Pripremila: Marija Jakob

Izvor: Lepa&Srećna