Sastojci (12 komada):

  • 150 g kompota od višanja bez koštica
  • 250 g brašna 
  • 125 g šećera
  • 3 kašičice praška za pecivo
  • 250 ml mlaćenice (ili posnog jogurta)
  • 80 ml ulja
  • 1 jaje
  • 50 g gorke čokolade

PROČITAJTE JOŠ: Kolači bez brašna: mafini od tikvica sa čokoladom (RECEPT + BEZ ULJA, BEZ GLUTENA, BEZ ŠEĆERA)

Priprema:

Višnje stavite u cediljku. U svako udubljenje u kalupu za mafine stavite papirnu korpicu. Višnje grubo isecite. Rernu zagrejte na 175 stepeni. U jednoj posudi izmešajte brašno, prašak za pecivo i šecer. U drugu posudu stavite jaje, mlaćenicu i ulje, dobro izmešajte pa dodajte brašno sa šećerom i praškom za pecivo. Mešajte dok ne dobijete kompaktnu smesu. Dodajte višnje. Testo sipajte u papirne korpice, pa mafine pecite u zagrejanoj rerni 20-25 minuta (pre vađenja iz rerne proverite čačkalicom da li su pečeni). Izvadite mafine, stavite ih na tacnu dok se ne ohlade. Čokoladu grubo nasecite, pa istopite na pari uz neprekidno mešanje. Kašicicom na mafinima iscrtajte tanke linije od čokolade.

Ostavite da se čokolada stegne i poslužite. 

PROČITAJTE JOŠ: Štedljivi recepti: slani mafini od starog hleba, slanine i pavlake

Pripremila: Marija Jakob

Izvor: Lepa&Srećna