Kako starimo, zdravstveni problemi će se pojavljivati s vremena na vreme. Povremena glavobolja, mučnina, bol u stomaku, su najčešće tegobe koje se javljaju. Ipak, lekari upozoravaju i na druge simptome lošeg zdravlja koje ne treba zanemariti.

Pišete sitnija slova

Ako ste počeli da pišete sitnija slova to bi mogao biti simptom Parkinsonove bolesti. Prema studiji iz 2017. objavljenoj u časopisu "Movement Disorders Clinical Practice", mikrografija - ili abnormalno mala veličina slova - često je jedan od prvih simptoma Parkinsonove bolesti koju pacijenti primećuju.

Smanjuje vam se visina

Ako ste nedavno proverili svoju visinu i shvatili da ste za centimetar niži nego što ste bili, to može biti znak osteoporoze. Lekari ističu da, tokom godina kosti slabe, zbog nedostatka kalcijuma i vitamina D, a to rezultita time da postajete niži nego što ste bili.

Stalno su vam ispucale usne, a posebno na uglovima

Osim što može biti izrazito bolno, ovo stanje ukazuje na nedostatak vitamina B i ukazuje da vam je gvožđe u manjku.

Znojite se noću

Da li se ikada probudite u sred noći obliveni znojem? Ako je odgovor potvrdan, ovo ne smete zanemariti. Prema klinici Majo, hronično noćno znojenje može nastati zbog poremećaja anksioznosti, problema sa štitnom žlezdom, pa čak i određenih vrsta raka, pa je važno da odete kod lekara.

Vaša koža poprima plavu boju

Razlog zbog kojeg vaše usne, prsti na rukama ili nogama imaju plavu nijansu može biti cijanoza, stanje u kojem krv ne cirkuliše dobro i postoji neadekvatan nivo kiseonika u krvi, tvrde stručnjaci s Teksaškog institut za srce. Ako ovo primetite posetite lekara što pre, zato što može ukazati na probleme sa srcem i plućima. 

Izvor: Lepa&Srećna