Nekada su nam problem bila akne, a sada su bore i staračke pege zamenile tu muku. Kada proslavimo jubilarni 50. rođendan, svi kozmetički preparati koje posedujemo su antiejdž, redovno odlazimo u kozmetičke salone, a i posežemo za estetskom hirurgijom. Međutim, i navike koje se tiču spavanja mogu da utiču na to da povratimo mladolik izgled.

"Starenje obično počinje oko 25 godine kada naša tela postepeno počinju da prestaju da proizvode onoliko kolagena kao i ranije, što uzrokuje da koža gubi elastičnost. To obično rezultira borama, opuštenom ili sivom kožom lica", tvrde stručnjaci iz čuvene klinike Majo.

Ženama starijim od 50 godina, menopauza i hormonske promene generalno uzrokuju pojavu novih bora i čine da kože bude značajno tanja. Postoji nekoliko faktora koji će uticati na to koliko starije izgledate. Oni koji su u mladosti bili izloženi jakom suncu u ovom uzrastu će primetiti dublje bore i pigmentne mrlje.

Kvalitetan sa je jako bitan za lepotu našeg lica i celokupne kože, kako lica tako i tela. Dok spavamo i odmaramo se, oporavljamo naš organizam. Važno je i na kakvoj jastučnici spavamo, stručnjaci savetuju da omiljene pamučne jastučnice zamenimo svilenim ili satenskim. Lice se na novim jastučnicama neće “gužvati”, već će po njima da “klizi”bez velikog trenja .

 "Za razliku od pamuka, svila ne upija prirodnu vlagu. Umesto toga pomaže vašoj koži da održi barijeru, što zapravo može da podstakne vaše proizvode za negu kože da nastave da rade preko noći“, kaže Džes Hernandez, direktor brenda koji se proizvodi kozmetičke proizvode protiv starenja kože. 

Izvor: Lepa&Srećna