Zatrpani smo brojnim savetima na temu kako održati dobro zdravlje, kako se obući po poslednjoj modi, kako se izbalansirano hraniti.... Nije lako pronaći ono što je zaista dobro za nas. Međutim, dermatolozi se "kunu" da je jedan savet za održavanje mladolikog izgleda posebno važan.

Naime, svi težimo da izgledamo najbolje za svoje godine, vodimo računa o kremama koje nanosimo na lice, pijemo dovoljno vode, pazimo da li spavamo na adekvatnoj jastučnici. Sve kako bismo izbegli bore oko usana, očiju i na čelu. 

"Kako starimo, prirodno preraspoređujemo masnoću i gubimo volumen na određenim delovima lica, dok možda dobijamo na drugim mestima“, kaže čuveni dermatolog Iljas Erum.

"Gubitak volumena se posebno primećuje na jagodicama. Pored gubitka masti, koža se s godinama stanjuje, pa se bore lakše stvaraju. Konačno su važni i pokreti koje svakodnevno ponavljamo određenim delovima lica", tvrdi stručnjak.

Ako želite da usporite znake starenja izbegavate da pijete na slamčicu jer ta navika doprinosi razvoju finih linija i bora u predelu usta.

"Kada stalno ponavljamo ovaj pokret, stvaraju se bore oko usana. Posebno ako na slamčicu često pijemo gusta pića, jer jače stiskamo usne", tvrdi Ijas.

Izvor: Lepa&Srećna