Koja žena ne sanja o vitkim, zategnutim nogama zbog kojih svaka kraća suknja, šorts ili kupaći kostim izgledaju još bolje?

Dobra vest je se prvi, mada mali rezultati vežbi mogu videti na nogama već posle dve do četiri nedelje treninga.

Stručnjaci kažu da se vrlo brzo oseti kako možete više napora da izdržite, pa se čak vidi i izvesna definicija mišića. Da bi se izgradili moćniji mišići koji su na nogama najveći, treba bar tri meseca, ali to je samo razlog više da počnete odmah.

Nije vam neophodan odlazak u teretanu, pa čak ni neke skupe sprave. Mnoge žene ne vole skakanje, kao ni čučnjeve, naročito zato što takve vežbe opterećuju kolena. Za zaštitu zglobova se često preporučuju klizajući diskovi, ali u ovom video snimku ćete videti kako lako možete da ga zamenite običnim papirnim tanjirom.

Noge treba da blago savijete u kolenima, težište prebacite na jedno stopalo, a drugo oslonite na tanjir pa povlačite klizajući u stranu - tri serije po deset puta. Ponovite drugom nogom.

Zatim izvodite klizni pokret nogom u stranu, pozadi i ponovo ka napred. Svaka vežba se izvodi oko 45 sekundi. Imajte na umu da opterećenje trpe obe noge. Za sledeću vežbu, potrebno je da se oslonite na jednu, a drugu podižete unazad, blago savijeno u kolenu, dok se gornji deo tela spušta dok ne bude paralelno sa podom. Ponovite i drugom nogom.

Završite vežbom sa elastičnom trakom - oslonjeni na jednu, drugu nogu podižite prvo u stranu, pa zatim unazad. Ponovite i sa drugom nogom.

 Izvor: Lepa&Srećna