Imali smo nekoliko puta prilike da vidimo kako vojvotkinja od Kembridža uživa u sportskim aktivnostima što i potvrđuje njena vitka linija. Pronašli smo tri vežbe koje će vam pomoći da oblikujete i zategnete noge, a ako vam se učini da su vežbe malo komplikovane samo se setite da će rezulatati biti savršeni!

Duboki čučanj

Postavite paralelno stopala u širini kukova, tj. ramena. Ruke možete da ispružite ispred sebe zbog bolje ravnoteže. Spuštate se, dakle, kao da ćete da sednete, mislite na to da guza treba da ide dole. Kolena ne treba da gurate napred, ona će prirodno preći preko tik iznad vrhova prstiju i ne treba da idu dalje, a gornji deo tela će se prirodno nagnuti prema napred. Spuštajte se dok vam butine ne budu paralelne s podom.  Dok se spuštate treba da osetite napetost prednje lože, a kada se dižete, pritisak zadnje lože i gluteusa (guze).

Vežba s rastegljivom trakom

U ruke uzmite po jedan kraj rastegljive trake za vežbanje. Prebacite sredinu trake preko pete jedne noge, pa uz njenu pomoć ispružite stopalo te noge paralelno s podom. Isto učinite s drugom nogom. Vežbu ponovite 10-15 puta sa svakom nogom. Što više upirete u traku, to će biti bolji rezultati za vaše noge, bedra i zadnjicu.

Ovde pročitajte koja je tajna vitke linije Kejtine sestre, Pipe Midlton. 

Iskorak

Iskorak je sjajna vežba za žene jer zateže mišiće zadnjice i nogu. Stanite na stopala i telesnu težinu oslonite na sredinu stopala. Karlica treba da bude što je više moguće ravna. Ruke moraju da budu uz telo. Savijte oba kolena pod pravim uglom kada iskoračite prema napred. Ne naginjite telo prema napred.