Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PEČURKE SU SUPERHRANA: Pored brojnih pogodnosti ovo svestrano povrće pomoćiće vam da smanjie nivo stresa

Pečurke su toliko raznovrsne, postoji mnogo ukusnih recepata koje možete napraviti od njih, a nedavno je utvrđeno i da povoljno utiču na nivo stresa.

 Pečurke su odlične u borbi protiv stresa Izvor: Screenshot / Youtube / Cafe Delites

Poznato je da pečurke povoljno utiču na zdravlje jer obezbeđuju hranljive materije vašem telu kao što su vitamin D i mikronutrijenti koje telo retko dobija, i sve to bez povećanja kalorija, masti ili natrijuma. I taman kada su mnogi pomislili da je to to kada su pečurke u pitanju utvrđena je nova nevertovatna korist.

Možda će vas zanimati

Zahvaljujući materiji glutation i ergotionein, telo se čuva od oksidativnog stresa. Glutation je međućelijski antioksidans koji je povezan sa sposobnošću da održava normalno funkcionisanje imunog sistema i da se suprotstavi nekim kancirogenima i toksinima. Ako postoji dovoljna količina ovih materija, poboljšava se opšte stanje organizma i deluje kao profilaktika brojnih bolesti.

Pečurke mogu pomoći vašem telu da se bolje prilagodi stresu i stvori više homeostaze - u biološkim sistemima, kakav je organizam čoveka, stalno dolazi do promena u unutrašnjoj sredini. Kada pojedemo čokoladu ili popijemo čašu soka, nivo glukoze u krvi poraste. Naš organizam treba da bude sposoban da prepozna tu promenu i suprotstavi joj se. Homeostaza upravo zavisi od te sposobnosti našeg organizma.

Pogledajte kako se priprema najlepša čorba od pečuraka

Izvor: Lepa&Srećna

Možda će vas zanimati

Ovo ne smete propustiti

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije