• Sastojci:
  • 600 gr svinjskih šnicli
  • 250 gr šampinjona
  • 3 čena belog luka
  • 1 kašičica senfa
  • 2 kašike brašna
  • 300 ml juneće supe
  • so, biber, aleva paprika
  • ulje, kašika putera

Priprema:

Šnicle posolite i pobiberite.

Ugrejte ulje pa naglo ispržite šnicle, po par minuta sa obe strane.

Izvadite šnicle iz tiganja i ostavite na toplom.

Šampinjone operite i iseckajte. U tiganj dodajte puter, stavite šampinjone i pržite 5-6 minuta dok tečnost ne ispari.

Dodajte sitno seckan beli luk i senf, pa pržite jedan minut, da luk pusti aromu.

Brašno prosejte u tiganj, ravnomerno po pečurkama pa polako dodajte supu, mešajući da nema grudvica.

Dodajte alevu papriku, pa vratite šnicle i na tihoj vatri ih dinstajte dok sasvim ne omekšaju.

Doterajte ukus po želji.

Služite sa pire krompirom, pirinčom ili prženim krompirićima.

Recept: Kika K.

Izvor: Lepa & Srećna