Ova gurmanska čorba oduševiće sve koje vole ukus pečuraka, a kada dodate povrće i začine dobićete bogatu čorbu koja će zadovoljiti ukus članova porodice i gostiju!

  • Sastojci:
  • 300 g šargarepe
  • 200 g celera
  • 250 g krompira
  • 100 g praziluka
  • 200 g tikvica
  • 100 g crnog luka 
  • 200 g belog pasulja iz konzerve
  • 5 kašika maslinovog ulja
  • kašika paradajz-pirea
  • 1,2 litra pileće supe 
  • 150 g čeri paradajza
  • 500 g različitih pečuraka
  • ruzmarin, so, biber i bosiljak

Priprema:

Očišćenu i opranu šargarepu, celer, tikvice i krompir iseći na kocke, praziluk na kolutove, a crni luk sitno iseckati.

Pasulj iz konzerve ocediti. Crni luk malo propržiti na zagrejane tri kašike maslinovog ulja.

Dodati šargarepu, celer i krompir i pržiti dva-tri minuta.

Umešati paradajz-pire, kratko pržiti uz mešanje i sipati supu.

Ostaviti da lagano ključa 30 minuta.

Čeri paradajz iseći na četvrtine, a pečurke na listiće.

Pečurke, pasulj, tikvice, praziluk i čeri paradajz staviti u posudu sa supom pa kuvati još 15 minuta. Posoliti i pobiberiti, a pre služenja čorbu posuti bosiljkom.

Napomena: ako postite, koristite supu od povrća ili vodu.

Izvor: Poljoprivrednik