Ova gurmanska čorba oduševiće sve koje vole ukus pečuraka, a kada dodate povrće i začine dobićete bogatu čorbu koja će zadovoljiti ukus članova porodice i gostiju!
- Sastojci:
- 300 g šargarepe
- 200 g celera
- 250 g krompira
- 100 g praziluka
- 200 g tikvica
- 100 g crnog luka
- 200 g belog pasulja iz konzerve
- 5 kašika maslinovog ulja
- kašika paradajz-pirea
- 1,2 litra pileće supe
- 150 g čeri paradajza
- 500 g različitih pečuraka
- ruzmarin, so, biber i bosiljak
Priprema:
Očišćenu i opranu šargarepu, celer, tikvice i krompir iseći na kocke, praziluk na kolutove, a crni luk sitno iseckati.
Pasulj iz konzerve ocediti. Crni luk malo propržiti na zagrejane tri kašike maslinovog ulja.
Dodati šargarepu, celer i krompir i pržiti dva-tri minuta.
Umešati paradajz-pire, kratko pržiti uz mešanje i sipati supu.
Ostaviti da lagano ključa 30 minuta.
Čeri paradajz iseći na četvrtine, a pečurke na listiće.
Pečurke, pasulj, tikvice, praziluk i čeri paradajz staviti u posudu sa supom pa kuvati još 15 minuta. Posoliti i pobiberiti, a pre služenja čorbu posuti bosiljkom.
Napomena: ako postite, koristite supu od povrća ili vodu.
Izvor: Poljoprivrednik
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.