Sastojci:
- 1/2 kg badema
- 1 limun
- 1/2 kg šećera
- 1 kg smokvi
- kristal-šećer za posipanje
PROČITAJTE JOŠ: 20 RECEPATA SA JABUKAMA: zdrave i svima omiljene poslastice
Priprema:
Smokve očistite od peteljki i sameljite na mašini za meso. Masu stavite na dasku posutu kristal-šećerom i razvucite u dve kore duguljastog oblika, debljine kao tupa strana noža. Zatim šećer prelijte s malo vode i skuvajte sirup kao za slatko. Dodajte sok i rendanu koru limuna, i samleven badem. Ovim filom namažite jednu koru, a drugom poklopite. Lagano pritisnite da se površina izravna i prelijte sirupom. Kad se on stegne, isecite na kockice i stavite u korpice.
Recepte piše: Milja Lukić
Izvor: Lepa&Srećna
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.