Sreda je dan kada pravoslavni vernici poste, a kako se ove godine poklapa sa krsnom slavom Sveti Jovan, predlažemo vam brzinsku riblju čorbu koja će oduševiti vaše goste.

Probajte i girice iz rerne, čokladni kolač i pirinač sa paradajzom, posni su a ne zahtevaju mnogo vremena u kuhinji!

Sastojci:

1 kg fileta soma

1 pakovanje začina za riblju čorbu

2 glavice luka

1 glavica ljubičastog luka

2 veće šargarepe

malo celera

1 manja crvena ljuta paprika

1 manja zelena ljuta paprika

1 zelena slatka paprika

1 crvena slatka paprika

2 paradajza

beli luk

peršun

biber u zrnu i mleveni

lorber

1 šolja pirinča

1 puna kašičica mlevene crvene paprike

1 puna kašičica tucane paprike

biljni začin

Priprema: 

Sitno iseckani luk propržite na malo vrelog ulja.Kada je upržen, dodajte sitno secknu šargarepu, ljute i slatke paprike, paradjz. Sve jos malo upržite, pa dodate filete soma iseckane na manje parčiće i još malo upržite. Som ce pustiti tečnost pa će se sav sadržaj malo dinstati. Dodajte vode po ukusu, zatim začin za riblju čorbu i sve lepo promešajte. Dodati biber u zrnu, lorber, mlevenu i tucanu papriku, biljni začin i pirinač.Sve kuvajte 30-40 minuta, isključite vatru i dodajte sitno seckan beli luk, peršun i mleveni biber.

 Izvor: Lepa & Srećna