- Sastojci:
- 300 gr pirinča
- 2 glavice luka
- 200 gr konzervisanog paradajza
- so, biber, suvi začin
- ulje
- peršun, bosiljak
Priprema:
Pirinač dobro oprati u nekoliko voda. Na 1 dcl ulja, upržiti oljušten i naseckan luk pa dodati pirinač.
Dodati konzervisani paradajz razblažen vodom, tako da ukupno bude oko 3 šolje tečnosti (može i sok od paradajza, ali onda proporcionalno smanjite količinu vode).
Kuvajte na tihoj vatri dok pirinač ne bude gotov, a soka ne treba da bude puno.
Začinite po ukusu.
Za posebno dekorativno jelo, odvojeno skuvajte 200 gr pirinča, zamastite ga puterom i začinite.
U kalup postavite tanku providnu foliju, pa sipajte red pirinča sa paradajzom, red belog pirinča. Pritisnite dobro pa pažljivo izvrnite na tacnu.
Druga varijanta je da ukuvate paradajz sa lukom u gust sos, pa sipate u kalup red pirinča, red paradajza. Ako ste posebno vešti, možete da varirate količine i napravite pravi "ombre" efekat - u nijansama!
Izvor: Lepa & Srećna
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.