Čorbasta jela su izuzetno zdrava za dobro varenje, zato ih pripremajte i jedite barem dva do tri puta nedeljno.

Sastojci:
  • 1 šolja sočiva
  • 1 glavica luka
  • 2 šargarepe
  • 1 šolja pasiranog paradajza
  • 2 kašike brašna
  • 3 kašike ulja
  • čen belog luka
  • suvi začin
  • čili prah

Priprema:

Najbolje je ako sočivo potopite uveče u hladnu vodu i ostavite do jutra.

Ocedite i, ako želite najbržu pripremu, prelite duplom količinom vode (u odnosu na sočivo) i u mikrotalasnoj pećnici kuvajte 6 minuta. 

Takođe, možete sočivo kuvati i na ringli, u malo vode.

Za to vreme, očistite i iseckajte glavicu luka pa propržite kratko dolivajući po malo vode.

Iseckajte i šargarepu i dodajte pa nastavite da dinstate uz malo vode.

Brašno razmutite dodajući pasirani paradajz. Sipajte u luk i šargarepu, nalijte kuvanim sočivom i začinite suvim začinom i čili prahom.

Na kraju, iseckajte sitno čen belog luka i dodajte u čorbu pa skinite sa vatre, poklopite i ostavite da još malo postoji pre služenja.

Recept: Kika K.

Izvor: Lepa&Srećna