Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PAPRIKAŠ OD BUKOVAČA: Čorbasto jelo za dane bez mesa (POSNO + RECEPT)

Umesto bukovača možete da koristite i šampinjone, ali je paprikaš ovako pikantniji. Paprike iz turšije daju poseban šmek ovom izuzetno ukusnom jelu!

  Izvor: Foto: Profimedia

Sastojci:

2 glavice crnog luka

1-3 šargarepe

3 cele parike iz turšije

1/2 l sosa od paradajza

2 pakovanja bukovače

začini

kašičica origana

 Priprema:

Izdinstajte crni luk i šargarepu sečenu na kolutove, dodajte papriku sečenu na kockice i dinstajte 10-ak minuta.

Vodu postepeno nalivajte po potrebi.

Kad je na pola gotovo, dodajte bukovače sečene na tračice i dinstajte još, takođe nalivajući vodu, ako je potrebno.

Začinite po ukusu solju i biberom.

Na kraju dolijte pola litra sosa od paradajza i kašičicu origana.

Kuvajte još par minuta i sklonite s vatre. 

Vreme pripreme: 1,5 sat

Recepte piše: Milja Lukić

Pročitajte i ovo

Ovo ne smete propustiti

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije