• Sastojci:
  • 750 ml kisele vode
  • 500 g brašna
  • 450 ml ulja
  • 300 g griza
  • 1 kašičica cimeta
  • 100 g seckanog suvog  grožđa
  • 100 g seckanih oraha
  • 1 prašak za pecivo
  • Za sirup:
  • 250 g šećera
  • 1 vanil šećer
  • 250 ml vode

Sjediniti suve sastojke i spojiti sa kiselom vodom i uljem  tako da se dobije glatka masa.

Rernu zagrejati na 180C stepeni. Pleh dimenzija 25 x 35 cm obložiti papirom za pečenje i izliti smesu.

Odozgo možete posuti sa 50 g sitno seckanih oraha ili ukrasiti polutkama oraha ili badema.

Kolač peći  35-40 minuta na 180 C stepeni. 

Pečen kolač ostaviti u plehu da se ohladi.

Pripremiti sirup od šećera i vode i preliti prohlađen kolač. Seći po želji.


Ohlađen kolač seći na željene veličine i oblike.