I danas se biju "bitke" oko toga da li je gulaš izvorno mađarsko ili slovačko jelo... ali, svaki recept za ovo izvrsno jelo treba isprobati!

Sastojci:

1 glavica luka

400 gr junetine

goveđa kocka za supu

1 kašika ljute aleve paprike

3-4 srednja krompira

3 kašike brašna

3-5 čena belog luka

2 kašike paradajz-pirea

1 kašičica bibera

2 kašičice majorana

list svežeg peršuna

 Priprema:

Izdinstajte seckan luk i meso isečeno na kockice.

Za to vreme, probarite oljušten krompir sečen na kriške ili kocke u malo slane vode.

Nalijte meso i luk vodom i rastvorite kocku za supu, dodajte krompir, alevu papriku i paradajz-pire.

Razmutite brašno u malo vode i polako dodajte dok čorba vri da se ne stvore grudvice.

Sitno iseckajte beli luk i dodajte pred kraj.

Začinite po ukusu,  a pred služenje pospite seckanim listom svežeg peršuna.

Recept: Kika K.

Izvor: Lepa&Srećna