Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NAJLEPŠI PASULJ ZA POST: Prebranac na hilandarski način (POST + MANASTIRSKI RECEPTI)

Obavezan na posnoj slavi! Evo šta se može dodati u prebranac da obogatite ukus.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Uveče, uoči kuvanja, pasulj otrebite, operite i potopite u posudu sa hladnom vodom. Ujutro, nabrekla zrna procedite i pristavite u lonac na štednjak, prelivši ga novom vodom. Kada tečnost proključa, odlijte je i uspite čistu, hladnu vodu. (Ove dve, odlivene, tečnosti možete koristiti za kupke.)

Možda će vas zanimati

U lonac sipajte krupno isečen crni luk, pola količined pasulja i maslinovo ulje (ako je dan kada se, po Tipiku, ulje koristi). Kuvajte na tihoj vatri. Na polovini kuvanja, blago promešajte drvenom varjačom. Pri kraju kuvanja, stavite dve do tri iseckane, manje glavice crnog luka, malo belog luka i crvenu, mlevenu, slatku papriku.

Kada je pasulj kuvan, zrna meka, voda skoro isparila, u lonac stavite oljušten i sitno isečen zreo paradajz (trećina količine pasulja), so i dosta peršunovog lista. Jelo neka još neko vreme krčka.

Pročitajte i ovo

Izvor: Manastirska trpeza

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije