• Sastojci
  • Za koru:
  • 200 gr urmi
  • 250 gr kokosovog brašna
  • Za krem:
  • 400 ml kokosovog mleka
  • 200 gr crne čokolade

Priprema:

Konzervu punomasnog kokosovog mleka ostavite u frižideru najmanje 8 sati da bi se odvojile tečnost i masnoća.

Očistite urme od koštica i prelijte ih vrelom vodom. Kad omekšaju, posle desetak minuta, ocedite ih.

Izmiksajte ih u blenderu pa dodajte kokosovo brašno i mešajte.

Na kraju, mesite rukom dodajući brašno dok ne dobijete testo željene gustine (možda ćete potrošiti malo više ili malo manje kokosovog brašna).

Formirajte koru na dnu kalupa za tortu u koju ste postavili pek papir. Unaokolo postavite prsten od pek papira.

Stavite kalup sa korom u frižider na barem pola sata a može i duže.

Konzervu sa kokosovim mlekom otvorite pažljivo da se ne mešaju masnoća i tečnost i odvojite samo masnoću.

Zagrejte je na pari (u posudi iznad šerpe sa ključalom vodom). Čokoladu izlomite na kockice pa spustite u kokosovu masnoću i sve zajedno otopite i izmešajte da se masa ujednači.

Ostavite da se prohladi pa sipajte u kalup sa korom. Rashladite malo pa pospite kokosovim brašnom za dekoraciju.

Ostavite da se hladi nekoliko sati pre nego što je poslužite.

Napomena: vodu u kojoj ste potapali urme iskoristite za kompot, a od kokosovog mleka možete da na pravite smuti.

Izvor: Lepa & Srećna