- Sastojci
- Za koru:
- 200 gr urmi
- 250 gr kokosovog brašna
- Za krem:
- 400 ml kokosovog mleka
- 200 gr crne čokolade
Priprema:
Konzervu punomasnog kokosovog mleka ostavite u frižideru najmanje 8 sati da bi se odvojile tečnost i masnoća.
Očistite urme od koštica i prelijte ih vrelom vodom. Kad omekšaju, posle desetak minuta, ocedite ih.
Izmiksajte ih u blenderu pa dodajte kokosovo brašno i mešajte.
Na kraju, mesite rukom dodajući brašno dok ne dobijete testo željene gustine (možda ćete potrošiti malo više ili malo manje kokosovog brašna).
Formirajte koru na dnu kalupa za tortu u koju ste postavili pek papir. Unaokolo postavite prsten od pek papira.
Stavite kalup sa korom u frižider na barem pola sata a može i duže.
Konzervu sa kokosovim mlekom otvorite pažljivo da se ne mešaju masnoća i tečnost i odvojite samo masnoću.
Zagrejte je na pari (u posudi iznad šerpe sa ključalom vodom). Čokoladu izlomite na kockice pa spustite u kokosovu masnoću i sve zajedno otopite i izmešajte da se masa ujednači.
Ostavite da se prohladi pa sipajte u kalup sa korom. Rashladite malo pa pospite kokosovim brašnom za dekoraciju.
Ostavite da se hladi nekoliko sati pre nego što je poslužite.
Napomena: vodu u kojoj ste potapali urme iskoristite za kompot, a od kokosovog mleka možete da na pravite smuti.
Izvor: Lepa & Srećna
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka