Sastojci:

500g pasulja

3 dl ulja

1 kg crnog luka

2 čena belog luka

1 list lorbera

aleva paprika

mleveni biber

so

Priprema:

Beli pasulj stavite u lonac, pa prelijte hladnom vodom. Kuvajte do ključanja. Potom ga ocedite, prelijte vrelom vodom i kuvajte dok ne omekša, vodeći računa da se ne prekuva. Potom ga ocedite od vode.

Očistite crni luk i staviti ga u hladnu vodu da odstoji 10 minuta. Zatim ga isećite na tanke kolutove.

Jedan deo ulja zagrejte u šerpi i ispržiti crni luk da porumeni. Dodajte malo mlevenog bibera, aleve paprike i so po ukusu.

Jednu tepsiju podmažite, pa na dno ravnomerno, stavite red pasulja, pa preko njega ispržen luk. Ovo ponavljajte dok se ne utroši pasulj i luk. Svaki red luka zalivajte preostalim uljem. Ali pazite - posledni red mora da bude pasulj. Odozgo stavite jedan list lorbera, dva čena belog luka (a po želji i jednu ljutu suvu papriku). Potom preko svega dobro zalijte uljem. Pećte u zagrejanoj rerni oko pola sata.

Izvor: Lepa&Srećna