Priprema:
Beli pasulj stavite u lonac, pa prelijte hladnom vodom. Kuvajte do ključanja. Potom ga ocedite, prelijte vrelom vodom i kuvajte dok ne omekša, vodeći računa da se ne prekuva. Potom ga ocedite od vode.
Očistite crni luk i staviti ga u hladnu vodu da odstoji 10 minuta. Zatim ga isećite na tanke kolutove.
Jedan deo ulja zagrejte u šerpi i ispržiti crni luk da porumeni. Dodajte malo mlevenog bibera, aleve paprike i so po ukusu.
Jednu tepsiju podmažite, pa na dno ravnomerno, stavite red pasulja, pa preko njega ispržen luk. Ovo ponavljajte dok se ne utroši pasulj i luk. Svaki red luka zalivajte preostalim uljem. Ali pazite - posledni red mora da bude pasulj. Odozgo stavite jedan list lorbera, dva čena belog luka (a po želji i jednu ljutu suvu papriku). Potom preko svega dobro zalijte uljem. Pećte u zagrejanoj rerni oko pola sata.
Izvor: Lepa&Srećna
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka