- Sastojci:
- 1 kg girica
- 3 šargarepe
- 100 ml balsamo sirćeta
- 1 limun
- 5-6 listova lovora
- 1 kašičica ulja
- so
- kečap
Pripema:
Šargarepe i limun isečemo na tanke krugove. U nauljenu vatrostalnu posudu stavimo krugove limuna i tri lovorova lista.
Ribe posolimo, a zatim stepenasto poređamo u vatrostalnu posudu. U dublji sud stavimo sirće i kečap, sipamo 200 ml vode, dodamo mešavinu začina i promešamo kašikom.
Na ribe u vatrostalnoj posudi stavimo preostale lovorove listove i krugove šargarepe. Prelijemo mešavinom vode, sirćeta i kečapa poprskamo uljem i posolimo.
Posudu zatvorimo poklopcem ili aluminjumskom folijom stavimo u rernu i pečemo 2 sata na 200 C.
Savet:
Pripremom girica u rerni kuća manje miriše, lakše se sprema a i ukusno je!
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.