• Sastojci: 
  • 1 kg girica
  • 3 šargarepe
  • 100 ml balsamo sirćeta
  • 1 limun
  • 5-6 listova lovora
  • 1 kašičica ulja
  • so
  • kečap

Pripema:

Šargarepe i limun isečemo na tanke krugove. U nauljenu vatrostalnu posudu stavimo krugove limuna i tri lovorova lista.

Ribe posolimo, a zatim stepenasto poređamo u vatrostalnu posudu. U dublji sud stavimo sirće i kečap, sipamo 200 ml vode, dodamo mešavinu začina i promešamo kašikom.

Na ribe u vatrostalnoj posudi stavimo preostale lovorove listove i krugove šargarepe. Prelijemo mešavinom vode, sirćeta i kečapa poprskamo uljem i posolimo.

Posudu zatvorimo poklopcem ili aluminjumskom folijom stavimo u rernu i pečemo 2 sata na 200 C.

Savet:

Pripremom girica u rerni kuća manje miriše, lakše se sprema a i ukusno je!

NA SAJTU LISA.RS PROČITAJTE JOŠ:

RECEPTI ZA JELA S RIBOM

RECEPTI ZA JELA OD POVRĆA

POSNI KOLAČI I TORTE

POSNI HLEB I PECIVA

PRAVILA, OBIČAJI, POUKE, VESTI