Paste se često nalaze na našem dnevnom meniju zato što se lako i brzo priremaju, a kombinacija ukusa je beskonačno mnogo. Odličan su izbor i za vegetarijance i za one koji bez mesa ne mogu da zamisle svoj obrok.

Jedan od razloga što obožavamo paste je i taj što ne izuskuju puno vremena za pripremu, a sos svakoj testetini daje final touch. Mi vam donosimo najjednostavniji recept za sos sa pastu.

Izaberite vašu omiljenu testeninu, skuvajte je ali vodite računa da ne napravite grešku na koju kuvari često ukazuju. U dubljem tiganju napravite sos od samo četri sastojka: rastopite dve kašike maslaca, pa u njega dodajte sitno iseckan beli luk. 

Malo propržite i kada luk promeni boju dodajte jednu šolju neutralne pavlake, a zatim posolite i pobiberite po želji. Promešajte, a zatim dodajte parmezan.  Pastu izmešajte sa sosom i na kraju po želi dodajte parmezan.

Izvor: Lepa&Srećna