Testine u svim oblicima omiljeni su obrok mnogima. Ukus im je pun i sočan, a pripremaju se lako i jednostavno. Ipak, kulinarski eksperti otkrivaju grešku koju svi pravimo kada priremamo špagete, pene ili makarone.
Verovatno i vi testeninu stavite vodu tek nakon što ona proključa. Trik je u tome da voda i testina treba da se istovremeno zagrevaju.
Poznati kuvari tvrde da je najbolji način da pripremite testeninu tako što ćete je staviti u hladnu vodu u odogovarajućoj dubljoj posudi. Zatim je samo stavite na šporet i sačekajte da proključa. Kada voda počne da struji, skinite poklopac, smanjite temperaturu i ostavite da se krča nekoliko minuta. Kada procenite da je “al dente”, ocedite testeninu. Osim što ćete uštedeti na vremenu ukus će biti kao u restoranu.
Izvor: Lepa&Srećna
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka