Obično kada ne znamo šta da pripremimo za ručak, odlučujemo se za proverene izbore. Krompir je svakako uvek na meniju kao prilog, ali i često kao glavno jelo, onda kada nismo suviše inspirisani i kada nemamo vremena da svoje kulinarske sposobnosti pokažemo u punom sjaju.
Pripremamo ga na mnogo načina - pečenog u rerni, prženog, barenog - a krompir pire je čini nam se najjednostavniji za pripremu. Ipak, i tu postoji caka u kojoj mnogi pravimo grešku.
Čini nam se da tu nema prevelike mudrosti, skuvamo krompir dok se ne "raspadne", pa ga potom umutimo mikserom ili blednerom. Dodamo margarin, začine i mleko. Kuvari tvrde da kod poslednjeg sastojka najčešće pravimo grešku jer stavljamo hladno mleko i zato nastaju grudvice.
Nikada nemojte da dodajete hladno mleko, već ga prethodno ugrejte na šporetu. Na taj način ćete dobiti savršeno penasti pire bez grudvica. Važno je još i da izaberemo pravi krompir - mladi ili stari, beli ili crveni, svejedno je, važno je samo da je tzv. brašnasti krompir, koji je savršen za gnječenje.
Izvor: Lepa&Srećna
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka