Učesnica kulinarskog takmičenja "Majke&Snajke" Ana Kovačević nam je otkila šta se to nalazi na njenom meniju. Jedan trik koji stalno koristi je podelila sa nama i, kako kaže, njega obožavaju jer daje fantastičan šmek svakom jelu.

"Ribe i lazanje su najčešće na našem meniju. Ribu pripremam baš često i to najčešće soma, stavljam je u pac, prezle kukurzno brašno i palentu, a sve to stavim u rernu da se zapeče. Lazanje pripremam tako što mleveno meso dinstam sa lukom, začinima i bešamel sosem. Ređam tako da prvo idu kore, meso, bešamel, pa opet sve isto i na kraju dodam sir", rekla je učesnica Ana.

Mi smo želeli da saznamo kako to ona priprema bešamel i šta mu daje posebnu čar.

"Napravim zapršku od brašna i ulja, a zatim nalivam mleko dok se sve lepo ne zgusne. Volim da koristim začine, jer volimo jaču hranu, pa origano dodajem u bešamel. U meso ubacujuem i biber i papriku, baš volimo začine, da bude što pikantnije", rekla je i dodala da ponekad priprema ribu tako što je ostavi u belo vino da odstoji par sati.

Uzbudljiv kulinarski šou "Majke&Snajke" možete gledati savkog radnog dana na televiziji Kurir od 20 časova, a reprizu narednog dana u 15.05.

Izvor: Lepa&Srećna