Nedeljni horoskop od 14. do 20. decembra 2020. godine obeležiće ulazak Venere u znak Strelca, kao i ulazak Jupitera u znak Vodolije! Spremamo se za Veliku konjukciju!

PONEDELJAK 14. DECEMBAR

Početak nedelje kreće sa mladim Mesecom i pomračenjem Sunca u Strelcu pa se ne preporučuje da nešto novo pokrećete u ovom danu. Kako je ovo i dan Meseca koji je u konjukciji sa Merkurom što je dobro da planirate za budućnost a ne i da danas uradite jer je Mesec u kvadratu sa Neptunom što vam može doneti rasejanost, nesigurnost, konfuziju i obmane.

Potrebno je da budete oprezni u donošenju odluka jer možete pogrešiti i u saobraćaju. Zatim će Mesec praviti trigon sa Marsom što je dosta dobro za optimizam, dobru energiju pa možete da se pokrenete u akciju i uradite sve što ste planirali. U nastavku Mesec pravi konjukciju sa Suncem pa je mlad Mesec što možete iskoristiti za neko planiranje kada su predavanja, kursevi, obuke ili kontakti sa inostranstvom i još mnoge ideje vam se mogu javiti.

Moguće je da imate i neke transakcije novca ili pripreme pa da se realizuju sredinom nedelje. Mlad Mesec u Strelcu uvek daje optimizam,veselost i srećne okolnosti što se može produžiti do sledećeg mladog Meseca.

Venera će biti u sekstilu sa Jupiterom pa možemo i emotivno imati lep dan i razmenjivati lepe emocije sa svojim partnerom. Veći deo dana je dosta pozitivan i lep.

UTORAK 15. DECEMBAR

Danas je dan Marsove energije pa kako je on u trigonu sa Merkurom pa možete biti dinamični, uverljivi, borbeni, oštroumni i imati čvrst stav pomalo kritički nastrojen. Energija je na zavidnom nivou polet i motivacija, planiranja su u toku za sledeći dan sve će biti spremno. Zatim Mesec ulazi u Jarca što nam daje rezervisanost, povučenost i zahlađenje što se tiče odnosa a u poslovnom smislu može biti i dobro jer ne primate stvari lično.

Zatim Venera je u sekstilu sa Saturnom pa možete imati sigurnost u poslovima a u emocijama možete sa partnerom imati sklad i veselje. Mesec je u trigonu sa Uranom što nam daje nove planove pa čak i mogućnost da pokrenemo nešto novo. Zatim Venera ulazi u Strelca pa se možete radovati sa više optimizma i lepih trenutaka sa voljenim osobama i poslovnim uspesima.

SREDA 16. DECEMBAR

Danas je dan Merkura pa kako on još uvek pravi lep aspekt iz Strelca sa Marsom iz Ovna onda sigurno možemo imati dosta dinamičan i aktivan dan. Mesec je u sekstilu sa Neptunom pa možemo imati dobru intuiciju i da sami odlučite šta i kako danas treba da se radi. Kreativnost je naglašena i intuitivna pokretanja da tačno znate šta da uradite.

Kako će Mesec praviti kvadrat sa Marsom, onda može doći i do nekih zastoja ili prepreka,dok konjukcija sa Plutonom sve može rešiti prilagođavanjem. Ako se jave nervoze, konflikti ili neka neodobravanja sve brzo prolazi pa se ne nervirajte. Svakako imate snage da prevaziđete neke trenutne lošije energije koje su prolazne. Budite strpljivi i ne ulazite u konflikt.

ČETVRTAK 17. DECEMBAR

Jupiter je vladar ovog dana i kako nestrpljivo čeka na 29 stepenu da uđe u Vodoliju danas ga Saturn ostavlja i ulazi u Vodoliju gde će boraviti do 06.03.2023 godine. Sve što je pokrenuto istraživano i planirano sada on to sve potvrđuje i pokreće jedan novi ciklus. Može doći do novih otkrića na tehnološkom planu, online i sve internet poslovi. Jasnija povezivanja u međuljuskim odnosima su moguća, kao i ujedinjenje nekih grupa, timova i svega što je vezano za simboliku Vodolije.

Zatim, Mesec je u konjukciji sa Jupiterom daje optimizam i pokretanje i ulazi u Vodoliju pravi konjukciju sa Saturnom pa se mogu dešavati i neki zastoji ili pojaviti prepreke da se planirano uradi. Zatim se sve prevazilazi jer Mesec pravi sekstil sa Venerom pa emotivno i poslovno sve ide lepo i uspešno. Međuljudski odnosi mogu biti sredinom dana odlični dok Mesec ne napravi kvadrat sa Uranom pa iznenada u večernjim satima može doći do nagle promene koje neće biti prihvaćena.

PETAK 18. DECEMBAR

Dan je pod vladavinom Venere koja tranzitira kroz Strelca dajući nam optimizam, sreću, opuštenost i želju za putovanjem. Mesec je u sekstilu sa Marsom pa danas možemo zaista uneti mnogo volje i energiju u sve čime se bavimo i šta radimo. Jupiter se polako priprema da zakorači u Vodoliju gde ga čeka Saturn sa svojim principima motreći na njega budnim okom. Ovaj dan ste prepuni energije pa ga treba iskoristiti za sve što ste naumili da uradite.

SUBOTA 19. DECEMBAR

Kako je ovo dan Saturna, on danas baš na svoj dan prima u goste Jupitera  koji ulazi u Vodoliju. Mnogo optimizma i bolje povezivanje nosi sa sobom ovaj Jupiter. Možemo očekivati bolja, veća naučna dostignuća i više okrenutosti ka svemiru i kosmičkim energijama. Mesec je u sekstilu sa Merkurom pa imate skladne misli i osećanja i tačno znate šta i kako da uradite ili kažete. Planovi i saradnje se danas lepo pokreću.

U nastavku Mesec pravi sekstil sa Suncem pa možete da se istaknete i pokažete svoje sposobnosti da bi dobili priznanje za vaše kvalitete i znanje. Zatim Mesec prelazi u Ribe i pokreće se intuicija, kreativnost i sposobnost kako da se postavite prema drugima i u datim situacijama. I, za kraj dana, Mesec pravi kvadrat sa Venerom pa može doći do neslaganja u odnosima i nezadovoljstva pa se opustite i odmorite od naporne nedelje.

NEDELJA 20. DECEMBAR

Optimistično i veselo Sunce iz Strelca je vladar dana dok Mesec pravi sekstil sa Uranom pa možete imati iznenadne neke društvene aktivnosti ili neke aktivnosti u porodici. Moguće su komunikacije i razrada nekih planova sa društvom ili prijateljima.

Zatim Merkur pravi konjukciju sa Suncem u Strelcu što nam može dati da dođemo do izražaja ili da se pokrenu neke važne stvari i neki projekti bez obzira što je nedelja. Merkur može da vam da lepu komunikaciju sa svima u vašem okruženju i na daljinu pa to treba iskoristiti i uživati u lepom nedeljnom danu. Ova cela nedelja je dosta dobra i donosi nam neke nove preokrete u život kod pojedinaca i totalni preokret koji nisu očekivali.

Astrolog: Željka Knežević