Mesečni horoskop za novac, karijeru, posao i sva finansijska pitanja u decembru 2020. godine obeležiće, između ostalih, i važni aspekti Venere - njen trigon sa Neptunom i ulazak u znak Strelca  ali i važan događaj na nebu - Velika konjukcija.

OVAN

Venera će 6. decembra praviti trigon sa Neptunom i doneće vam dobar osećaj za obrt novca i nalaženje tajnih kanala za ostvarivanje bolje zarade. Ostvarićete uspeh ako se bavite zdravstvom ili dizajnom. Kvadrat Sunca sa Neptunom vam donosi teškoće u saradnji sa inostranim partnerima. Nailazićete na nesporazume i neispunjena očekivanja, a najviše od svega će vam nedostajati podrška vašeg mentora ili nadređene osobe. U drugoj dekadi decembra će Venera praviti sekstil sa Plutonom, što će vam omogućiti da uvećate promet kroz saradnju sa investitorima koji će biti spremni da ulažu velike projekte.

Vaši nadređeni će vam poveriti važne radne zadatke koji će vam omogućiti da dođete na položaj gde dobijate mogućnost rukovođenja i donošenja odluka, zahvaljujući trigonu Sunca sa Marsom. Budite pažljivi jer će odmah biti nezadovoljnih kolega koji će biti zavidni i koji će želeti da se uz pomoć spletki popnu lestvicu više. To će vam otežavati izvršavanje planiranih zadataka. Proverite dobro sve informacije jer ćete poneke biti lažne i neproverene. Venera će sredinom decembra praviti sekstil sa Jupiterom i Saturnom. Iskoristite mogućnost da investirate u nove projekte jer vam se kasnije neće pružiti nova mogućnost koja će biti dovoljno isplativa. Veliki i dugoročni projekti će vam doneti dobitke.

Venera 15. decembra ulazi u znak Strelca i donosi vam nove mogućnosti za pokretanje saradnje sa inostranim partnerima. Saturn ulazi u znak Vodolije 17. decembra, a dva dana kasnije i Jupiter ulazi u Vodoliju. Konjunkcija Jupitera i Saturna u Vodoliji doneće vam mogućnost za započinjanje dugoročne i finansijski isplative saradnje sa društvenim institucijama. Kvadrat Marsa sa Plutonom 25. decembra doneće vam sukobe sa nadređenima zbog tvrdokornih stavova.

Nezaposleni Ovnovi će biti u mogućnosti da dobiju zaposlenje u oblasti finansija, u poslu gde su stručnjaci i za koji imaju licencu, kao i da pokrenu sopstveni posao.

BIK

Venera će 6. decembra praviti trigon sa Neptunom. Doneće vam dobar osećaj za poslovne odnose, posebno za poboljšanje partnerstva i saradnje. Ostvarićete dobitke kroz saradnju sa dizajnerima, osobama iz oblasti zabave ali isto i sa lekarima, farmaceutskim kompanijama i preduzećima koja se bave proizvodnjom i prodajom hemijskih proizvoda, kao što su sredstva za ličnu higijenu i za čišćenje u domaćinstvu.

Kvadrat koji će Sunce praviti sa Neptunom 9. decembra vas upozorava da budete pažljivi u vezi troškova. Izbegavajte rizične investicija jer biste mogli imati gubitke. Nadređeni vas neće podržati u vezi jedne saradnje. Sunce će 11. decembra praviti trigon sa Marsom i doneće vam mogućnost da dobijete finansijsku podršku za poslove koji su povezani sa zdravstvom, humanitarnim radom, ekonomijom, platnim prometom i poslovima od opšteg društvenog značaja. Kvadrat Merkura sa Neptunom će vam doneti neslaganja i nesporazume u odnosima sa saradnicima, što će se najviše ispoljavati u raspodeli obaveza i obračunu zarade. Bićete neorganizovani.

Sredinom decembra Venera će ući u znak Strelca. Doneće vam dobar osećaj za rukovanje novcem, a to će vam omogućiti da poboljšate platni promet i rešite veći deo vaših dugovanja poveriocima. Saturn će 17. decembra ući u znak Vodolije, a nakon dva dana će i Jupiter ući u Vodoliju i 21. u mesecu će praviti konjunkciju sa Saturnom u vašem polju posla i karijere. Ovo će vam doneti izuzetno povoljne mogućnosti da pokrenete jedan veliki i dugoročni projekat koji bi mogao da vam donese uspon u karijeri i veliku zaradu. Ostvarićete stabilne pozicije u svom poslu. Pred kraj meseca neophodno će biti da pripazite na odnose sa naređenima i da izbegavate finansijske mahinacije. Čuvajte se spletki tajnih neprijatelja. Nezaposleni Bikovi će biti u mogućnosti da pokrenu sopstveni posao ako su to planirali. Povoljne mogućnosti da dobiju novi posao imaće u oblastima građevinarstva, industrije i finansija.

BLIZANCI

Oslonite se na intuiciju u prvoj dekadi decembra. Imaćete dobar osećaj kojim pravcem da vodite vaše poslove i kako da obavljate radne zadatke. Venera će praviti trigon sa Neptunom i doneće vam oslobađanje vaših kreativnih ideja koje ćete ostvarivati sa lakoćom. Imaćete uspeha u oblasti usluga, a moguć je i napredak u karijeri.

Budite pažljivi u odnosima sa nadređenima i sa poslovnim partnerima jer se sa njima nećete uspeti složiti i uskladiti oko načina realizacije vaših planova. Oni će vam stajati na putu. Teškoće vas očekuju u javnim poslovima. Većina vaših radnih zadataka će zbog toga biti polovično odrađena, što će umanjiti početna očekivanja i zaradu. Na sreću, uspećete da se prilagodite situaciji i izvučete dovoljno koristi za sebe, bez obzira na prepreke. U drugoj dekadi decembra Sunce će praviti trigon sa Marsom i omogućiće vam da postignete konstruktivnu saradnju sa osobama od autoriteta, poslovnim partnerima i saradnicima. Privući ćete pažnju javnosti i ostvariti dobitke.

Pripazite na izjave koje dajete u javnosti jer ćete biti pogrešno shvaćeni. Sredinom decembra Venera pravi sekstil sa Jupiterom i donosi vam finansijsku podršku koja će vam omogućiti da jedan važan projekat privedete uspešno kraju i ostvarite značajne dobitke. Venera će 15. decembra ući u znak Strelca. Sklopićete nove ugovore koji će vam doneti uspeh u poslu. Proširićete vaš poslovni uticaj i ostvariti popularnost u javnosti.

Saturn će ući u znak Vodolije 17. decembra, a dva dana kasnije će i Jupiter ući u Vodoliju. Konjunkcija Jupitera i Saturna doneće vam mogućnost da pokrenete saradnju sa inostranstvom u vezi velikih i dugoročnih projekata. Ako se bavite prosvetom, objavićete radove koji će vam doneti uspeh u poslu. Finansijske teškoće vas očekuju u odnosima sa saradnicima.

Nezaposleni Blizanci će biti u mogućnosti da dobiju novo zaposlenje u oblastima prosvete, izdavaštva, grafičkog dizajna, javnom sektoru i zdravstvu.

RAK

Venera će 6. decembra praviti trigon sa Neptunom i doneće vam mogućnost da ostvarite korisnu saradnju sa jednom inostranom firmom, kao i da dobijete materijalnu i finansijsku podršku od strane institucija koje će biti zainteresovane za projekte koje ste im ponudili. Imaćete sreće sa investitorima i ostvarićete profit. Na teškoće ćete nailaziti ako se bavite uslugama jer vas nadređeni neće podržati i zahtevaće od vas drugačiji pristup u nečemu u čemu vi nemate dovoljno iskustva.

Trigon Sunca sa Marsom 11. decembra doneće vam bolje radno mesto i odgovorne dužnosti. Nadređeni će vam dati izvršnu i rukovodeću funkciju, što će vam otvoriti mogućnost da napredujete u karijeri. Ako se bavite privatnim biznisom, vaše stručne i rukovodeće sposobnosti će doći do izražaja i ostvarićete jedan važan cilj koji će vam doneti veliku zaradu i uvećati broj vaših klijenata. Na teškoće ćete nailaziti ako se bavite turizmom i trgovinom robom iz uvoza. Trigon Venere sa Jupiterom će vam doneti veliku uspeh ako se bavite kreativnim radom, pravom, prosvetom i javnim poslom.

Venera će 15. decembra ući u znak Strelca i doneće vam nove mogućnosti za proširenje vaših usluga. Imaćete uspeha u administrativnom radu i ako ste zaposleni u zdravstvu. Saturn će 17. Decembra ući u znak Vodolije, a nakon dva dana će i Jupiter ući u znak Vodolije. Konjunkcija Jupitera i Saturna u Vodoliji doneće vam povećanje platnog prometa i stabilnije finansijsko stanje. Pokrenućete jedan novi veliki projekat koji će zahtevati veće investicije, a koji će se pokazati dugoročno isplativ.

Ulazak Merkura i Sunca u znak Jarca u trećoj dekadi decembra omogućiće vam sklapanje novog ugovora i partnerstva. Uspeh vas očekuje u oblasti građevinarstva i industrije. Imaćete otežanu saradnju sa osobama od autoriteta.

Nezaposleni Rakovi će dobiti novi posao u oblasti javnosti, a novo zaposlenje vam je zagarantovano ako ste reklamni stručnjak ili ako ste po profesiji ekonomista ili pravnik.

LAV

Venera će 6. decembra praviti trigon sa Neptunom i omogućiće vam da poboljšate platni promet, kao i da prioritetne radne zadatke na vreme dovršite zahvaljujući neophodnom finansijskom prilivu. Imaćete dobar osećaj za finansije, što će vam doneti uspeh ako radite u finansijskom sektoru ili se bavite energetskim resursima. Izbegavajte da ulazite u rizične transakcije i investicije jer biste tako mogli da se nađete na gubitku. Sekstil Venere sa Plutonom, Jupiterom i Saturnom omogućiće vam da poboljšate promet vaših usluga i da privučete više klijenata.

Ako se bavite uslugama koje su vezane za oblasti zabave, građevinske radove i servisiranja ili su povezane sa finansijskim tokovima, ostvarićete zaradu veću od očekivane. Većinu planiranih zadataka ćete obaviti u predviđenom roku. Venera će 15. decembra ući u znak Strelca i bićete u mogućnosti da pokrenete nešto novo na polju dizajna, lepote, kreativnosti. Uspeh vas očekuje ako ste po struci frizer ili kozmetičar, ili ako ste zaposleni u industriji proizvoda za kozmetiku.

Vaši kreativni radovi će privući pažnju. Saturn će 17. decembra ući u znak Vodolije, a nakon toga će 19. u mesecu i Jupiter da uđe u Vodoliju. Konjunkcija Jupitera i Saturna u znaku Vodolije doneće vam mogućnost da se probijete na polju javnosti, da sklopite jedan važan ugovor i poslovno partnerstvo, što bi moglo da vam omogući napredak na polju karijere i dugoročnu zaradu i uspeh. Merkur i Sunce će ući u znak Jarca u trećoj dekadi decembra, što će vam pružiti povoljne mogućnosti da proširite ponudu vaših usluga. Imaćete podršku nadređenih za sve što se bazira na dugoročno ostvarivim planovima.

Budite pažljivi ako se bavite transportom ili turizmom jer ćete nailaziti na teškoće. Doći će i do otežanog platnog prometa. Pazite na troškove.

Nezaposleni Lavovi će dobiti šansu da se zaposle u javnom sektoru, pogotovo oni iz pravne struke. Ako ste po struci dizajner, vaše veštine će biti tražene. Posao možete dobiti i u ugostiteljstvu i prosveti.

DEVICA

Venera će 6. decembra praviti trigon sa Neptunom. Ostvarićete napredak u poslovima koje radite u saradnji sa poslovnim partnerima. Imaćete dobar osećaj za javne nastupe, potrebe vaših klijenata i za nalaženje zajedničkog interesa u pregovorima sa potencijalnim saradnicima. Vaši nadređeni će vas usporavati u završnoj fazi prioritetnih radnih zadataka jer se nećete dobro razumeti i nećete moći da se uskladite.

Zbog toga ćete sa pojedinim rokovima kasniti. Venera će u drugoj dekadi decembra praviti sekstil sa Plutonom, Jupiterom i Saturnom, što će vam doneti uspeh i uvećanu zaradu zahvaljujući vašim kreativnim idejama. Bićete vrlo uspešni ako se bavite prosvetom, dizajnom, zabavom ili ugostiteljstvom. Imaćete dobar osećaj za investicije. Dobici vas očekuju ako se bavite komunikacijama, saobraćajem ili trgovinom.

Trigon Sunca sa Marsom doneće vam podršku od osoba koje se nalaze na važnom društvenom ili poslovnom položaju što će vam omogućiti da poboljšate platni promet i da uvećate zaradu ako se bavite energetskim resursima. Venera će 15. decembra ući u znak Strelca i bićete efikasniji u postizanju planiranih rokova. Uspećete da dobijete neophodnu materijalnu i finansijskupodršku. Ako se bavite privatnim poslom i ako ste po profesiji frizer ili kozmetičar, uvećaćete obim poslova. Saturn će 17. decembra ući u znak Vodolije, a nakon dva dana će i Jupiter ući u Vodoliju.

Konjunkcija Jupitera i Saturna u znaku Vodolije doneće vam povoljne mogućnosti da pokrenete nešto novo na polju usluga. Možete dobiti unapređenje i premeštaj na novo radno mesto koje će vam biti bolje u odnosu na prethodno. Ulazak Merkura i Sunca u znak Jarca doneće vam mogućnost pokretanja novih kreativnih poslova. Izbegavajte ulazak u rizike. Nezaposlene Device će dobiti šansu da se zaposle u oblasti usluga, a pružiće im se pogodnosti i da nađu novi posao u oblasti javnosti ili komunikacija.

VAGA

Venera će 6. decembra praviti trigon sa Neptunom, što će vam omogućiti da prikupite dovoljno finansija i drugih materijalnih sredstava za unapređivanje i proširenje vaše ponude usluga. Uspeh vas očekuje i ako ste zaposleni u farmaceutskoj industriji, zdravstvu ili ako se bavite higijenom ili kozmetikom, posebno uslugama iz navedenih oblasti. U odnosima sa nadređenima nailazićete na nedostatak podrške, nesporazume ili nejasnoće koje će vas donekle usporavati u sprovođenju vaših planova u delo. Venera će u drugoj dekadi decembra praviti sekstil sa Plutonom, Jupiterom i Saturnom, što će vam omogućiti da zahvaljujući veštim finansijskim potezima pribavite sredstva koja su vam neophodna za dovršavanje važnih i prioritetnih radnih zadataka.

Sve velike poslove ćete uspeti da dovršite na vreme i da uspešno zatvorite ovu poslovnu godinu. Trigon Sunca sa Marsom omogućiće vam da sklopite novo poslovno partnerstvo i da nakon uspešnih pregovora potpišete nov ugovor koji će vam doneti uspeh u javnosti i koji će uvećati vašu zaradu. Venera ulazi u znak Strelca 15. decembra i donosi vam dobar osećaj za pregovore oko novih projekata. Nastupaćete ljubazno, bićete predusretljivi prema vašim sagovornicima, što će vam ići u prilog. Saturn će 17. decembra ući u znak Vodolije, a nakon dva dana će i Jupiter ući u Vodoliju.

Konjunkcija Jupitera i Saturna u Vodoliji doneće vam pogodne mogućnosti za pokretanje dugoročnog i isplativog projekta u oblastima zabave, gde ćete moći da ispoljite svoju puni kreativni potencijal. Imaćete uspeha i ako se bavite dizajnom ili programiranjem. Isplatiće vam se investicije u moderne tehnologije. Potrudite se da postignete važne rokove jer ćete tu nailaziti na teškoće. Neočekivano ćete poboljšati zaradu. Nezaposlene Vage će biti u mogućnosti da dobiju novi posao u oblastima prosvete, zabave, ugostiteljstva, u IT sektoru i u oblastima komunikacija. Honorarni poslovi će vam se višestruko isplatiti.

ŠKORPIJA

Venera će praviti trigon sa Neptunom 6. decembra i omogućiće vam da lako i efikasno ostvarite vaše projekte koji uključuju kreativne ideje i koji mogu da budu povezani sa dizajnom, arhitekturom ali i lepotom i umetnošću. Najviše uspeha ćete imati ako se bavite muzičkom produkcijom, oblastima zabave, estradom, glumom ili ako ste samostalni umetnik, ugostitelj ili investitor. Ono što će vas usporavati je činjenica da će vam biti potrebno više materijalnih i finansijskih sredstava da biste ostvarili željeni napredak u poslu nego što ste to u početku imali u planu. Od osoba na položaju i od nadređenih zbog toga možete da imate nesuglasice. Venera će u drugoj dekadi decembra praviti sekstil sa Plutonom, Jupiterom i Saturnom. Ostvarićete značajan napredak u pregovorima oko novih velikih i dugoročnih projekata, dogovorićete prioritetne stvari i bićete uspešni u oblastima komunikacija, saobraćaja i trgovine građevinskim materijalom i energetskim resursima.

Obezbedićete finansije i podršku naređenih za proširenje ponude usluga. Očekuju vas dobici. Venera 15. decembra ulazi u znak Strelca i donosi vam dobar osećaj za investicije i finansije. Naći ćete način da uvećate saldo na vašem računu i ostvarićete dobitke kroz nove investicije.

Saturn će 17. decembra ući u znak Vodolije, a Jupiter odmah za njim, 19. u mesecu ulazi u Vodoliju. Konjunkcija Jupitera i Saturna u znaku Vodolije doneće vam pogodnosti za započinjanje velikih i dugoročnih projekata iz oblasti modernih tehnologija, programiranja, građevinarstva i arhitekture, kao i mogućnost da pokrenete privatni biznis. Bićete u mogućnosti da ostvarite značajan uspeh i zaradu kroz započeti projekat.

U trećoj dekadi decembra pružiće vam se neočekivane pogodnosti za sklapanje novog ugovora i partnerstva. Nezaposleni Škorpioni će biti u mogućnosti da dobiju novi posao u svojoj struci, kao i u IT sektoru i građevinarstvu. Ako ste inženjer sa licencom, očekuje vas sigurno i stalno zaposlenje.

STRELAC

Venera će 6. decembra praviti trigon sa Neptunom, što će vam dati dobar osećaj za pristup ljudima sa kojima sarađujete i koje srećete u posao i kroz poslovne kontakte. Imaćete dobar osećaj za tajne pregovore koji će vam doneti uspešno zaključene ugovore i podršku koja vam je neophodna za nastavak aktuelnih radnih zadataka. Uspećete da dovršite gotovo sve u predviđenom roku, osim jednog projekta gde ćete pokušati da radite po svom iako nemate potrebnog iskustva i gde ćete imati nesporazuma sa nadređenima.

Kašnjenja i teškoće ćete imati i ako se bavite privatnim biznisom. U drugoj dekadi decembra Venera će praviti sekstile sa Plutonom, Jupiterom i Saturnom, što će vam dati dobar osećaj za investicije i upravljanje novcem. Naći ćete izvore iz kojih ćete finansirati dalji tok vaših tajnih planova i istraživanja koja imaju za cilj da privučete više klijenata i da svojim načinom rada i proizvodima kojima trgujete prestignete konkurenciju.

Trigon Sunca sa Marsom doneće vam uspeh kroz prihvatanje razumnih rizika, a vaši kvaliteti će se najviše pokazati kroz kreativnost. Venera će 15. decembra ući u vaš znak i poboljšaće vaš osećaj za sklad, formu i lepotu. U ličnim nastupima ćete postati zapaženiji i umećete da uspostavite obostrano korisne poslovne odnose i veze. Saturn će 17. decembra ući u znak Vodolije. Jupiter ulazi u Vodoliju 19. decembra.

Konjunkcija Jupitera i Saturna u Vodoliji omogućiće vam da pokrenete nove planove i nove pregovore oko velikih i dugoročnih projekata koji zahtevaju velike investicije. Bićete u svemu odlično organizovani i ostvarićete veliki uspeh ako se bavite oblastima trgovine, komunikacija i IT sektorom. Budite pažljivi u vezi finansija i troškova jer ćete u vezi toga doći u konflikt sa nadređenima.

Neočekivani uspeh ostvarićete kroz usluge. Nezaposleni Strelčevi će dobiti šansu za novi posao u oblastima zabave, usluga, ugostiteljstva, komunikacija, saobraćaja i trgovine. Najviše će se tražiti vaše sposobnosti komunikacije i organizacije.

JARAC

Venera će 6. decembra praviti trigon sa Neptunom i doneće vam pomoć saradnika u realizaciji važnih radnih zadataka. Ostvarićete napredak u pregovorima oko novih projekata jer ćete imati dobar osećaj kako da pristupite vašim sagovornicima i šta da im ponudite kako bi prihvatili saradnju. Potrebno je da budete jasni i određeni u svojim predlozima i ponudama jer bi zbog kvadrata Sunca i Merkura sa Neptunom moglo doći do nejasnoća koje bi otežale pregovore.

Sa nadređenima ćete nailaziti na neslaganja u komunikaciji i može da dođe do sukoba, što će vas ograničavati u mogućnostima delovanja. U drugoj dekadi decembra će Venera praviti sekstile sa Plutonom, Jupiterom i Saturnom i doneće vam mogućnost da učvrstite svoj položaj, čak i da napredujete u karijeri. Vaše rukovodeće sposobnosti će doći do pojačanog izražaja, prihvatićete i uspešno izvršavati odgovornije radne zadatke i imaćete odličnu koordinaciju sa saradnicima. Važne projekte i zadatke ćete dovršiti u predviđenom roku i dobićete priznanje od vaših nadređenih.

Venera će 15. decembra ući u znak Strelca i doneće vam pogodne uslove da započnete sa realizacijom planova koji podrazumevaju tajnost, kako biste uspeli da prestignete konkurenciju. Imaćete uspeha u humanitarnom radu i ako se bavite zdravstvom.

Saturn će 17. decembra ući u znak Vodolije. Jupiter će 19. decembra ući u Vodoliju. Konjunkcija Jupitera i Saturna u Vodoliji će vam omogućiti da investirate veću sumu novca u velike i dugoročne projekte koji mogu biti povezani sa inženjerskim poduhvatima, modernom tehnologijom, razvojem aplikacija, kompjuterskih programa i sistema. Suočavaćete se sa preprekama u dovršavanju nekih zadataka. Nove i kreativne ideje ćete uspeti da primenite u svom radu. Nezaposleni Jarčevi će biti u mogućnosti da dobiju novo zaposlenje u finansijskom i IT sektoru, u industriji elektronskih komponenti i u svemu gde se traži tehničko znanje i veštine.

VODOLIJA

Venera koja trenutno prolazi kroz vaše polje posla i karijere će 6. decembra praviti trigon sa Neptunom, što će poboljšati vaš osećaj za rukovanje novcem. Imaćete dobar osećaj i za konstruktivne poslovne poteze i pristup važnim osobama, što će vam omogućiti uspeh i uvećanje zarade. Oslonite se na svoju intuiciju i kreativnost. Kvadrat Sunca sa Neptunom će vam doneti teškoće u odnosima sa saradnicima zbog neslaganja i nejasnoća oko raspodele prihoda, a moguća su i neslaganja sa nadređenim osobama.

Venera će u drugoj dekadi decembra praviti sekstile sa Plutonom, Jupiterom i Saturnom. Ostvarićete napredak u poslovima povezanim sa zdravstvom i prikupićete sredstva kroz tajne fondove koje ćete uložiti u velike i dugoročne projekte i na taj način obezbediti sigurne izvore prihoda na duže vreme. Na taj način ćete učvrstiti vaše pozicije.

Trigon Sunca sa Marsom omogućiće vam lako i efikasno odvijanje poslova koje obavljate timski i sa saradnicima. Nadređeni će vam dati poverenje i postaviti vas za vođu tima u trgovačkim poduhvatima i pregovorima. Venera će ući u znak Strelca 15. decembra i otvoriće vam povoljne mogućnosti za započinjanje novih saradničkih odnosa koji će se pokazati korisnim i obostrano isplativim u budućnosti. Saturn će 17. decembra ući u vaš znak, a nakon dva dana, 17. decembra će i Jupiter ići u vaš znak.

Konjunkcija Jupitera i Saturna na samom početku u vašeg znaka doneće vam velike mogućnosti za napredak na polju karijere. Bićete u mogućnosti da pokrenete jedan veliki i dugoročni projekat koji u sebi nosi vaše nove ideje, nove metode rada i koji će se razlikovati od mnogo toga što ste do sada imali prilike da radite u svom poslu. Doneće vam uspeh i priznanje. Neočekivano ćete dovršiti neke obaveze pre roka i uspešno zatvoriti godinu.

Nezaposlene Vodolije će biti u mogućnosti da dobiju novo zaposlenje u oblastima komunikacija, trgovine, saobraćaja, menadžmenta i inženjeringa.

RIBE

Venera će 6. decembra praviti trigon sa Neptunom koji prolazi kroz vaš znak, što će vam dati vrlo povoljne mogućnosti za prekvalifikaciju, stručno usavršavanje ali i za dobijanje podrške finansijske i stručne za realizaciju vaših radnih zadataka. Imaćete dobar osećaj kako da organizujete svoje obaveze i kako da se postavite prema drugima da bi vam pomogli u efikasnijem ostvarivanju vaših obaveza. Kvadrat Sunca sa Neptunom doneće vam pritiske od strane nadređenih, a ako imate sopstveni biznis bićete nesigurni i neodlučni u donošenju odluka što će vas usporiti i ometati u radu.

U drugoj dekadi decembra Venera će praviti sekstile sa Plutonom, Jupiterom i Saturnom, što će vam omogućiti bolju saradnju sa inostranim partnerima, obrazovnim i naučnim institucijama i raznim stručnjacima koji će vam biti važni za ostvarenje vaših ciljeva. Imaćete uspeha ako se bavite trgovinom uvoznom robom, izdavanjem knjiga i publikacija, visokim obrazovanjem, transportom na duge relacije i turizmom. Vaše rukovodeće sposobnosti doneće vam uvećanu zaradu.

Venera će 15. decembra ući u znak Strelca i vaše polje posla i karijere. Imaćete više osećaja za formu, lepotu i sklad, što će vam doneti uspeh ako se bavite kreativnim poslom, dizajnom ili arhitekturom. Ostvarićete bolju saradnju na svim poljima. Saturn će ući u znak Vodolije 17. decembra, a nakon dva dana, 19. u mesecu će i Jupiter ući u Vodoliju. Konjunkcija Jupitera i Saturna u Vodoliji omogućiće vam da pokrenete realizaciju projekta koji ste duže vreme pripremali u tajnosti i koji vam može doneti prednost nad konkurencijom. Vaše ideje će se pokazati dobitnom kombinacijom, bez obzira na to koliko delovale nesvakidašnje. Moguća su neslaganja sa saradnicima oko novca.

Neočekivano ćete započeti nove pregovore. Nezaposlene Ribe će dobiti šansu da se zaposle u oblastima trgovine, obrazovanja, turizma i menadžmenta. Bićete u mogućnosti da pokrenete sopstveni posao ako to imate u planu.

 Astrolog: Igor Pavluković

Izvor: Mesečni horoskop