Kakve nam sudbinske promene donosi nova 2021. godina?

OVAN

Ovnovi su po prirodi veoma ambiciozni, ali ova ih godina uči da uspore i da počnu bolje da planiraju. Ne možete sve odjednom da postignete i ne možete da ispunite svaki cilj u zadatom roku. Vreme je da usporite i da presaberete sve dosadašnje uspehe i neuspehe. Ovo je godina u kojoj ćete mnogo naučiti i o sebi, i o svom partneru, ali i o poslovnim partnerima. Mnoge istine će izaći na videlo, a vas čekaju događaji koji će vam promeniti život iz korena.

Ljubavno polje zauzetim Ovnovima donosi mnoštvo izazova, posebno početkom marta. Mnogi brakovi će se naći u bezizlaznoj situaciji, pa će razvod biti jedino i najbolje rešenje. Imate mnogo više samopouzdanja nego do sada i uvereni ste u ispravnost svojih odluka i stavova, što dovodi do toga da ulazite u svađe sa partnerom, samo zato što mislite da ste vi u pravu. Kompromis je ključan za svaki odnos i u to ćete se uveriti veoma brzo. Ako želite da poboljšate odnos sa partnerom, priznajte da niste uvek u pravu i ponekad popustite. Konflikti su prisutni i u prijateljskoj sferi, zaboleće vas nečija izdaja, a to se može dogoditi početkom oktobra. Odnosi sa porodicom su stabilniji, i imaćete potrebu da što više vremena provodite sa svojim najmilijima. Međuljudski odnosi su u fokusu ove godine i oni vas uče da saslušate i da ne sprovodite uvek svoju volju. Slobodni Ovnovi imaće mnogo zabavnih ljubavnih avantura koje će im biti veoma izazovne, ali sve do septembra nema izgleda za ozbiljniju i dužu vezu.

Poslovni aspekt je svakako bolji i povoljniji nego 2020. godine. Posebna mogućnost napredovanja je naglašena u oblasti medicine, nauke, zanimanja koji su povezani sa obrazovanjem. Ova godina biće u znaku timskog rada za Ovnove. Bez kolega, nećete postići očekivani uspeh. Budite mudri i nemojte ulaziti u konflikte sa nadređenima. Imate mnogo osnova za uspeh, za veću zaradu i za napredak u karijeri. Tokom cele godine, vi učite i sazrevate, i to će vam se na kraju i isplatiti. Odlično se snalazite u novim zadacima i u učenju novih programa na radnom mestu. Ako i dalje studirate, ili želite da nastavite sa svojim studijama, ova godina nudi mogućnost za to, i to ne bi trebalo da odlažete, jer vam učenje u ovom periodu svakako ide od ruke!

Finansije će polovinom godine biti van vaše kontrole, ali ovaj period neće dugo trajati. Savetuje se da počnete da štedite već početkom godine, jer će vam taj novac biti neophodan u drugoj polovini godine. Naučićete da baratate novcem i da ne pravite dodatna zaduženja. Bilo bi dobro da u ovoj godini otplatite sve dugove i da izgradite drugačiji odnos prema novcu. Nemojte ga olako trošiti, jer kada ga nema, to vam stvara stres i brigu.

U ovoj godini, bićete dobro raspoloženi, a i vaše zdravlje će biti stabilno. Čuvajte se samo nesmotrenih povreda i poteza. Odmor vam je neophodan, jer umete da živite oštrim i brzim tempom, koji vam neće prijati. Kada imate slobodne dane, iskoristite ih za odmor. Trebalo bi da izbegavate unos lekova na svoju ruku. Za sve konsultacija oko svog zdravlja, najbolje je da se obratite lekaru.

BIK

Ispred Bikova je godina koja donosi mnogo turbulencija i promena na svim životnim poljima. Za neke promene niste spremni, ali one će svakako doneti nove, vredne lekcije koje će vam biti značajne za buduća vremena. Fokus vam je na profesionalnom izražavanju, pa bi bilo dobro da posebnu pažnju posvetite svom ljubavnom životu, koji može da stagnira u jednom periodu. Ova godina biće značajna za vašu ličnu samospoznaju i za rad na sebi.

Ljubavna sfera vam donosi mnogo promena. Bikovi koji su u braku nailaziće na razne prepreke tokom cele godine. Čini vam se da je došlo do zahlađenja odnosa, a vašoj emotivnoj ličnosti to nikako ne prija. Utehu, podršku i savete nalazićete u prijateljima i u porodici, i oni će biti vaša oaza mira. Partner vas često ne razume, pa može doći do svađa i razmirica, posebno početkom februara. Treba da obratite pažnju na svoja osećanja i da počnete da ih izražavate. Budite otvoreni i pričajte o onome što vas muči. Jedino tako ćete uspeti da svoju vezu ili brak vratite na pravi put i da konačno probudite strast koja se uspavala. Radite na svojoj vezi ili braku, ulažite, dajte sve od sebe i uspećete da prebrodite krizu sa partnerom. Ako ste solo, moguće je da ćete upoznati osobu za vezu, najverovatnije na poslu, ili na mestu gde često idete (teretana ili restoran). Bikovima se savetuje da misle o tome što govore i da paze da ne povređuju ljude oko sebe.

Što se tiče poslovnesfere, naporno ste radili i više od svega vam je potreban odmor. Imate mnogo obaveza i sve više zaduženja. Postavili ste autoritet i ne brinete mnogo o konkurenciji. Ova godina vam donosi još poslovnih izazova, pa će tek biti potrebno da se iskažete i da potrudite da zadržite poverenje kod nadređenih. Savetuje se da analizirate svoje poslovne korake i da pažljivo planirate. Vaš je cilj u ovoj godini da zadržite dobar status na poslu, ali i da zaradite što više novca. Imaćete potrebu za većom zaradom posebno polovinom godine i tada je moguće da ćete raditi i prekovremeno, a možda se opredelite i za dva posla. Do kraja godine, vaš trud će se svakako isplatiti i bićete zadovoljni postignutim rezultatima.

Finansije osciliraju tokom cele godine i to vam se uopšte ne dopada. Na vama je odgovornost da što bolje upravljate svojim finansijama kako biste uspeli da nešto i uštedite. Bilo bi dobro da izbegavate lukusuzne kupovine, kao i brzoplete kupovine većih stvari, poput nekretnina ili automobila. Promišljena kupovina je nešto na čemu bi trebalo da poradite u toku 2021. godine.

Zdravlje je osetljivo u prvoj polovini godine. Savetuje se da redukujete ishranu i da izbegavate masnu i začinjenu hranu. Prijalo bi vam da se posvetite zdravijem načinu života i da budete što više u prirodi. Kad god imate slobodan dan, iskoristite ga na pravi način i pokušajte da uradite nešto dobro za sebe. Stres je izražen kod Bikova u 2021. godini i može da nepovoljno deluje na zdravlje.

Bikovi, spremite se za turbulentnu i zabavnu godinu koja će vas naučiti da usporite i da naučite da balasnirate između privatnog i poslovnog života.

BLIZANCI

Ova godina biće obeležena vašom nezaustavljivom energijom! Imaćete priliku da iskreirate događaje po svojoj meri i uživaćete u lepim trenucima i novim životnim avanturama. Ova godina je za vas važna i uspećete da ostvarite želje kojima ste dugo težili. Imaćete i mnogo sreće, elana i uspeha u ovoj godini, što će učiniti da budete zadovoljni i ponosni na sebe i svoje postupke.

Što se tiče ljubavi, Blizanci treba da pripaze na to kako komuniciraju sa partnerom, posebno početkom godine. Može doći do zapleta i svađa, zbog nejasnih informacija ili zbog ljubomornih scena. Bilo bi pametno da svoje emocije kontrolišete i da svoje lično nezadovoljstvo ne prenosite na partnera. Već od februara, situacija će biti mirnija i tako će ostati do kraja godine. Uživaćete u zajedničkim putovanjima, u zajedničkim hobijima i izlascima. Odnos postaje harmoničniji, iskreniji i otvoreniji. Odnosi sa porodicom mogu da budu narušeni krajem godine, ali biće tako samo kratkotrajno. Brzo ćete shvatiti da vam je porodica najveći oslonac i da na njih uvek možete da računate. Prihvatite kritike svojih prijatelja, jer oni su vam lojalni i uvek su na vašoj strani. Slobodni Blizanci mogu da uđu u vezu sa starijom osobom i ta veza može da bude perspektivna za budućnost.

Kada je reč o karijeri, Blizanci će uspeti da napreduju u poslovnoj sferi, pogotovo ako se bave javnim poslom ili rade u većem kolektivu. Vaš talenat ne može da prođe neopaženo, a povećanje plate očekuje vas već početkom marta. Ovo će vas motivisati da nastavite marljivo da radite i da se trudite. Mnoge ideje ćete realizovati u ovoj godini i one će biti veoma isplative. Ono na šta treba da obratite pažnju jeste potpisivanje ugovora, i uopšteno potpisivanje u administraciji, jer može doći do velikih grešaka, negde polovinom godine. Ako planirate da radite u inostranstvu, najbolji period za to je početak proleća. Tamo vas čeka veliki uspeh, ali i naporan rad. Ovo svakako nije godina za odmor, već je idealna za građenje karijere za buduće dane.

Finansije su stabilne, ali morate da naučite kako raspolažete novcem. Trošite mnogo i sigurni ste da neće biti nepredviđenih troškova, pa ste vrlo opušteni. Kako godina protiče, nepredviđenih troškova će biti sve više, ali nisu uzaludni - oni će biti vezani za domaćinstvo i za vaš automobil. Otklanjajte kvarove na vreme, kako biste uživali u svom domu i udobnoj vožnji u automobilu.

Zdravlje je osetljivije, pa bi trebalo da se pazite od alergija, infekcija i virusa. Bilo bi dobro da ojačate svoj imunitet prirodnim putem, kako biste izbegli upalne procese u telu. Takođe, biće osetljiviji i bubrezi i kardiovaskularni sistem, pa se savetuje da idete na redovne godišnje kontrole.

RAK

Rakove čeka sjajna godina u kojoj će moći da napreduju na svim životnim poljima. Neke navike ćete zaista morati da promenite, a to će dovesti do bolje samospoznaje i do napretka. Iako će sam početak godine biti usporen i neće baš sve ići po planu, već od marta imate priliku da zasijate na karijernom polju i da dokažete svima koliko vredite. Ova godina biće obeležena lepim trenucima, napornim radom, putovanjima i sjajnim momentima sa prijateljima, porodicom i partnerom.

Što se ljubavi tiče, Rakovi će uživati u strasnim, ali i romantičnim trenucima. Ako ste u vezi, ništa se značajno neće promeniti, samo ćete imati više lepih trenutaka sa vašim partnerom. Tek krajem godine, razmišljaćete o proširenju porodice i o eventualnom stupanju u brak. Ako ste u braku, možete da očekujete da će doći do čestih svađa početkom maja, ali sve može da se reši, ukoliko i vi i partner uložite trud i pokušate da budete otvoreni u svojim namerama i željama. Ako ste prethodnih godina imali probleme u braku, razrešenje može da dođe do kraja godine, posebno za brakove koji su bili pred razvodom. Ove godine naučićete da kontrolišete svoju dominaciju i da budete svesniji i sebe i partnera. Nekad su male svađe neophodne, kako biste se bolje upoznali i kako biste izgradili čvršći i kvalitetniji odnos za budućnost. Porodica vam je važna i sa njima ćete provoditi mnogo više vremena. Takođe, sa nekim prijateljima će odnosi zahladneti, pa će se iskristalizovati ko vam je pravi prijatelj, a ko je tu iz koristi. Slobodni Rakovi će uspeti da pronađu svoju srodnu dušu, najverovatnije polovinom 2021. godine.

Što se tiče karijere, biće za vas ovo naporna godina u kojoj ćete naučiti da balansirate između privatnog i poslovnog života. Vaši poslovni ciljevi su veliki, ali nisu nedostižni. Treba da pokažete sve svoje raspoložive talente, svo svoje znanje, kako biste u ovoj godini napravili značajan pomak u karijeri. To neće biti lak zadatak, ali uspećete da na kraju budete zadovoljni svim ciljevima koje ste postigli. Treba da budete disciplinovani i da se strogo držite rasporeda, jer ćete u suprotnom da budete zatrpani obavezama i nećete znati odakle da počnete. Ambicije će biti sve izraženije kako godina odmiče, ali se savetuje da ne prihvatate nove poslove, ukoliko nemate vremena da ih realizujete. U ovoj godini, vi ćete rado preći na neki novi posao ukoliko vam se ponudi veća plata. Snalazite se na mnogo načina i vaš je cilj da se uskoro osamostalite u poslovnoj sferi. Za to će mnogi Rakovi morati još da sačekaju, ali svakodnevno ste na dobrom putu.

Finansije se će biti veće nego inače i neće vas poremetiti vanredni troškovi kojih će najviše biti početkom avgusta. Ako naiđete na velike finansijske turbulencije, pokušajte da se ne zadužujete i da ne podižete nove kredite, jer će do kraja godine, situacija svakako biti stabilna što se tiče prihoda. Moći ćete sebi i da priuštite odmor sa porodicom, što će vam veoma prijati.

Ova godina će biti jasan pokazatelj da je vašem telu potreban oporavak od napornog rada i od svakodnevnih obaveza. Posvetite se sebi i svom fizičkom i mentalnom zdravlju. Zdravlje je generalno stabilno, ali vi ćete jednostavno biti posvećeniji zdravijem životu i uspećete da unapredite svoje zdrave navike.

LAV

Pred Lavovima je izazovna godina u kojoj će naučiti kako da budu u skladu sa sobom i sa svojim željama. Izazovi vas čekaju na svim životnim poljima i na neke od njih nećete biti spremni - što ne znači da ih nećete prevazići! Godina je obeležena u znaku karijere za vas, što znači da ćete mnogo truda uložiti u poslovnu sferu. Naučićete kako da brže donosite važne odluke, kako da budete hrabriji i kako da čvrsto stojite iza svojih reči i dela. Ovo je zaista godina koja će uticati na vašu budućnost i zato treba da pametno iskrojite svaki ternutak!

Što se ljubavi tiče, sve ide po planu. Lavovi koji su u dužim vezama mogu da očekuju da će ući u brak i da će imati želju za osnivanjem porodice. Lavovi koji su u braku, neće osetititi veće oscilacije na ljubavnom polju toko 2021. godine. Romantika vam je na prvom mestu, i imate veliku želju da svoje slobodno vreme posvetite partneru. Dosta ćete putovati, zabavljaćete se, izlazićete, često ćete organizovati i okupljanja u svom domu. Ljubav od strane partnera vam pruža sigurnost i daje vetar u leđa, a to vam je i najbitnije, tokom čitave godine. Slobodni Lavovi će imati priliku da upoznaju osobu koja im može promeniti život iz korena, a ta osoba može da bude i iz neke druge zemlje. Sve u svemu, 2021. godina će ispuniti mnoge vaše snove o ljubavi i učiniće da se osećate dobro, poželjno, voljeno i zadovoljno.

Poslovna sfera je u fokusu i ova godina je za vas prekretnica. Birate kojim ćete se zanimanjem baviti i u kom smeru će vaša karijera ići. Neće biti lako, ali na kraju godine ćete biti veoma ponosni na sebe. Treba da se pazite ljudi kojima predstavljate konkurenciju, jer jedva čekaju i vašu najmanju grešku. Od vas se očekuje da budete usresređeni i fokusirani u svakom trenutku, kako ne bi došlo do grešaka. Lavovi koji odluče da napreduju u trenutnoj sferi poslovanja, moći će najbolje da se iskažu početkom aprila. Sve što kreirate ove godine, imaće uticaja u budućnosi, tako da je važno da dobro ramislite šta želite da radite i čime biste voleli da se bavite. Takođe, idealan period za investiranje i za početak samostalnih biznisa je u periodu od septembra do decembra. U početnim mesecima, savetuje se da ne investirate, već da čekate najbolju priliku. Biće vam potrebno dosta strpljenja i nekad ćete morati da prećutite i da ne izražavate svoje nezadovoljstvo, kako bi na kraju bilo sve bilo najbolje po vas i vašu karijeru.

Finansije će oscilirati na svaka tri meseca, i to vam unosi dodatne nemire. Ipak, zbog stresa, nećete racionalno razmišljati o prihodima i trošenju. Zato se savetuje da počnete sa štednjom već od januara i da ne odustajete sve do kraja godine. Ove godine generalno trošite više novca nego obično, dosta ćete ulagati u domaćinstvo, u svoje potrebe, u putovanja.

Što se tiče zdravlja, trebalo bi da poradite na svom mentalnom zdravlju i blagostanju. Stres je izražen, pa bi trebalo da naučite da ga u potpunosti kontrolišete, jer on može da utiče na vaš zdravstveni sistem, kao i na sve aspekte života. Više šetajte, budite fizički aktivniji, isprobajte tehnike koje će vas opustite i trudite se da što više vremena i odmora priuštite sebi.

DEVICA

Za Device je ovo godina u kojoj će pokušati da sumiraju sva doživljena iskustva iz prethodnih godina i da sreću potraže u sebi, a ne u vanjskom svetu. Treba da budete posvećeni sebi i da pratite svoje misli, svoje telo i svoje emocije. Sve ono što ste godinama skrivali u sebi, sada izlazi na površinu. Biće ovo godina u kojoj ćete sebe u potpunosti shvatiti, te će biti značajan period koji će uticati na vašu budućnost u svakom životnom segmentu.Bićete orijentisani ka duhovnosti i svom unutrašnjem biću, pa će vam mir i spokoj biti u fokusu.

Početak godine za zauzete Device donosi nerazumevanje i konflikte u vezi. Možda niste ni slutili, ali jedna mala svađa može da dovede do zahladnelih odnosa na duže staze. Dobro je da sa partnerom otvoreno o svemu razgovarate i da ne krijete svoja osećanja. Brakovi će se najveću krizu doživeti početkom februara, ali ako to prebrodite, budite sigurni da će svaki sledeći mesec da bude harmoničniji i romantičniji od prethodnog. Najbolje vreme za proširivanje porodice biće početak septembra. Odnosi sa prijateljima i porodicom će vam biti veoma važni i potrudićete se da što više vremena provodite na okupu. Stalo vam je do razgovora sa njima, kao i do njihove podrške. Slobodne Device bi trebalo da izbegavaju odnose sa ljudima iz prošlosti, jer vraćanje na strao nije uvek dobro rešenje. Početkom juna, predstoje vam sjajni susreti i upoznavanja, a postoji šansa da uplovite u ozbiljnu vezu koja će imati perspektivu za bućnost.

Device će se suočiti sa promenama u karijernom polju. Sve promene počinju od vas samih. Ako ste na poslu nezadovoljni, više nećete moći da izdržite i potražićete jednostavniji posao, pa čak i ako to znači da će vaša primanja biti manja. Uopšte vam u fokusu nije materijalni aspekt, kao što je to bio do sada slučaj. Možete naići na mnoge lažne ili neproverene ponude za posao, pa njih treba da se klonite u širokom luku. Ako želite da napredujete na trenutnom poslu i ako imate u cilju da preuzmete više posla ili da dostignete veću funkciju, idealan je period za to početak jula. Treba da budete otvoreni u iznošenju praktičnih saveta ili novih ideja koje mogu da poboljšaju poslovanje vaše kompanije, jer ćete na taj način uspeti da steknete ugled i među nadređenima, i među kolegama. Veliki uspesi vas očekuju početkom godine ukoliko se bavite kreativnim radom ili radom sa decom.

Finansije će biti na zavidnom nivou i to, isključivo, zahvaljujući vašoj stabilnosti. Zato ove godine i nećete mnogo brinuti o novcu. Kada je reč o finansijskoj situaciji, mnogo bolje upravljate novcem nego do sada i lako ćete raspolagati troškovima. Uspećete da uštedite do kraja godine, pa ćete tako moći i da priuštite sebi i svojim najmilijima ono što ste dugo želeli.

Zdravlje je stabilnije nego što je bilo ali to ne znači da treba u potpunosti da se opustite. I dalje treba da redovno idete na zakazane preglede i da proveravate krvnu sliku, posebno ako imate neka hronična oboljenja. Ove godine, dosta ćete se posvetiti i svom mentalnom zdravlju i duhovnosti, što će učiniti da budete staloženiji i zadovoljniji sobom i celokupnom situacijom.

VAGA

Vage u ovoj godini rade sve ono što su želele, a nisu mogle u prošlosti. Za vas je ovo godina obnavljanja i postavljanja novih ciljeva koji će biti dominantni u bližoj budućnosti. Usporićete i konačno ćete sebi dati oduška. Vaš cilj je da učinite da vam realnost bude lepša i produktivnija, da budete opušteniji i mirniji. Ovo će za vas biti jedna harmonična, spokojna i lepa godina u kojoj ćete da ostvarite svoje stare želje.

Vage koje su u vezi imaće priliku da uplove u bračnu, stabilnu luku već u prvom delu godine. Tokom godine, Vage će imati mnogo konflikata sa partnerom, a to važi i za Vage koje su u dužim vezama, i koje su u braku. Brakovi koji su ušli u stanje monotonije, mogu da dožive neporvatni krah, posebno u maju. Ono na šta treba da obratite pažnju svakako jesu osećanja vašeg partnera, jer ćete ove godine biti zatvoreniji po pitanju emocija i bićete sebičniji, što će prijati samo vama i vašim ličnim potrebama. Vage su u 2021. godine željne avantura, izazova, novih ljubavnih romansi. Treba vam nešto što će vas pokrenuti, pa ako to ne nalazite u svom braku, potražićete van njega. Mnogo ste odlučniji i znate šta želite, a šta ne. Porodica vam je ove godine na prvom mestu i nalazite podršku u njima. Moguće je i da ćete da pokrenete stara prijateljstva i veze iz prošlosti.

U ovoj godini, bićete odlučniji i po pitanju svoje karijere. Ako niste dovoljno zarađivali ili ukoliko niste bili adekvatno poštovani za rad koji ste obavljali, nećete se ustručavati da napustite posao. Početak godine je za Vage idealan za traženje posla i za nove poslovne prilike. Važno vam je da i drugi vrednuju ono što radite, jer ste shvatili koliko ste truda i vremena uložili na trenutnom poslu. Mnoge Vage će biti razočarane što će određene poslove morati da grade od nule, ali to ne treba da vas brine, jer vas svakako čeka lepa i uspešna poslovna godina. Bićete veoma zauzeti tokom čitave godine i radićete na više projekata odjednom. Rešili ste da sebe stavite na prvo mesto i nećete dozvoliti da vas posao posebno iscrpljuje, što dovodi do toga da ćete se konačno osloboditi nagomilanog stresa i da ćete uspeti da racionalno postavljate prioritete.

Što se tiče finansija, one će biti konstantne i biće veće u odnosu na prethodne godine. Ipak, savetuje se da ne ulažete novac u velike projekte i da generalno ne trošite veliku količinu novca. Kupovina stana, kuće ili osnivanje posla treba da sačeka, sa tim nikako ne bi trebalo da žurite. Treba da trošite novac samo na sigurne stvari i da budete pretežno oprezni pri potpisivanju bilo kakvih ugovora.

Zdravlje će biti stabilno, sve do početkom avgusta, kada može značajno da vam oslabi imunitet i dovede do pojave određenih bolesti. Treba da pazite na svoj imunitet i redovno unosite vitamine i suplemente, da budete što više na svežem vazduhu i da se odmorate, da više spavate. Trebalo bi da izbegavate nezdravu hranu, kao i dug boravak kod kuće.

ŠKORPIJA

Škorpije očekuje uspešna godina na svim životnim poljima. Posle godine koja vam je zadavala probleme, sada sledi period u kome ćete konačno moći da se opustite i da živite život punim plućima. Ono na šta treba da obratite pažnju ove godine jesu finansije i celokupno zdravstveno stanje. Iako vas čekaju mnogi uspesi u ovoj godini, naučićete kako da budete strpljiviji, i upoznaćete sebe u novoj, boljoj verziji.

Što se tiče ljubavi, Škorpije će u 2021. godini imati priliku da poboljšaju vezu sa partnerom, ali i komunikaciju sa porodicom i prijateljima. Ako planirate da uđete u bračnu zajednicu, idealno vreme biće proleće. Početkom godine pravićete planove sa partnerom, a zajednički planovi će stvoriti jače i snažnije emocije. Uživate u slobodnom vremenu i trudićete se da učinite da to vreme bude zabavno, inspirativno i romantično i za vas i za vašeg partnera. Odnosi sa članovima porodice mogu biti narušeni tokom avgusta i ticaće se finansijske prirode. Svađe i konflikti mogu da traju dugo, ali uz iskrenu komunikaciju, uspećete da ih prevaziđete. Slobodne Škorpije upoznaće tokom godine zanimljive osobe koje neće nužno u njima izazvati romantične emocije, ali mogu da stvore divne prijateljske odnose. Ove godine ste mnogo otvoreniji i ljubav će vam biti u fokusu, posebno ako želite da proširite porodicu ili da se upustite u brak.

Što se tiče karijere, već početkom godine dobijate nove mogućnosti za posao, ili nova zaduženja na trenutnom poslu. Ovo je idealan period za sve Škorpije koje žele da promene karijeru iz korena ili da dobiju novi posao. Kako vreme protiče, radićete sve više, i imaćete mnogo novih obaveza i zadataka. Od vas se očekuje da budete marljivi, fokusirani i da ne grešite u poslu. Ove godine imaćete poseban odnos sa novcem i naučićete da pametnije baratate novcem, što dovodi do toga da ćete da imati elana da investirate u nove poslovne poduhvate i ideje. Važno je da u ovoj godini pronađete balans između posla i odmora, i da svoje slobodne dane iskoristite na pametan način. Vaša odgovornost se povećava u ovoj godini, kao i zaduženja, ali samim tim imaćete i više novca na raspolaganju, što je bio i vaš cilj.

Finansije su stabilne i to vam daje dodatnu motivaciju. Imate priliku da sada pravilno rasporedite novac i da ga kontrolišete, u skladu sa troškovima. Iako ćete imati više novca nego obično, savetuje se da počnete da štedite već početkom godine, a da do kraja godine razmislite gde novac možete da investirate.

Ove godine, treba da obratite pažnju i na zdravstveno i na mentalno stanje. Zbog svakodnevnog stresa i zbog povećanih poslovnih obaveza, treba da odvojite vreme za odmor u kome biste mogli i da uživate i da oporavite svoje telo. Posebna pažnja treba da se obrati na glavobolje i na bolove u vratu i kičmi. Prijaće vam masaže, kao i laganiji treninzi.

STRELAC

Pred vama je jedna fantastična godina u kojoj ćete imati mnogo uspeha, ljubavi i sreće. Ova godina će vas naučiti da više cenite sebe, kao i svoje slobodno vreme. Trudićete se da što više odmarate, da budete sa porodicom i prijateljima, da nađete više vremena za sebe. Godina započinje veoma pozitivno, sa dobrim raspoloženjem, što će uticati na sve sfere vašeg života. Tokom godine, imaćete razne izazove, koji će još više ojačati vašu ličnosti i iz kojih ćete mnogo naučiti. U ovoj godini samo treba da se distancirate od negativnih ljudi, toksičnih odnosa i negativnih priča. Ostanite pozitivni i nasmejani, kao i do sada!

Ljubavno polje će odisati harmonijom, posebno u prvoj polovini godine. Tražite kvalitet u vezi i braku i važno vam je na koji način provodite vreme. Imaćetu želju da putujete, da osmislite novi zajednički hobi, da zajedno učestvujete u nekom događaju i poslu. Iskrenom komunikacijom možete da rešite većinu problema koji nastanu u međuvremenu i ti problemi ne bi trebalo da predstavljaju prekretnicu u vašoj vezi ili braku. Mnogi Strelčevi će prestati lako da opraštaju u ovoj godini, jer će sebi biti na prvom mestu, pa je moguće da ćete prema partneru biti stroži i otvoreniji. Polovinom godine, u vama se javljaju snažne emocije, bićete romantičniji i želećete da što više vremena provodite sa partnerom. Imate želju da zajedno napredujete, da gradite, da investirate u zajednički projekat. Slobodni Strelčevi teže ka velikim ljubavima, teže ka bajkovitim prizorima ove godine, a moguće je da ćete imati sudbonosni susret tokom septembra. Ljubav će vam u ovoj godini promeniti pogled na svet.

Svima otvoreno stavljate do znanja koliko vam je posao važan. Želite da postignete velike ciljeve i niko vas u tome ne može zaustaviti. Interesantno je da ćete sa mnogo elana raditi početkom godine, a već u maju ćete poželeti da uzmete predah i odete na neko relaksirajuće putovanje. Imate mnogo samopouzdanja kada je karijera u pitanju, jer radite po pravilima i učite druge da i oni efikasno i marljivo rade. Vi ste pravi vođa i umete da pokrenete ljude oko sebe, čak i kada ne nosite zasluženu titulu šefa ili nadređenog. Krajem jeseni je moguće i menjanje posla, pozicije ili početak sopstvenog biznisa. Šta god da je pitanje, ide vam od ruke. Ako vas neko izneveri u poslovnom smislu, ili pokušava da vas prevari, nećete mu oprostiti. Kako u ljubavnim, tako i u poslovnim vezama postaje u potpunosti svesni sebe i ne želite da vam iko kvari ono što ste godinama gradili.

Što se tiče finansija, važno je da bar jednom u šest meseci napravite spisak ciljeva koje želite da ispunite. Desi se da olako potrošite novac, pa se zbog toga kasnije kajete. Ako naučite da upravljate novcem i ne trošite ga stvari koje vam nisu potrebne, uspećete mnogo da uštedite, a pri tome, bićete ponosni na sebe jer ste odoleli svojim potrošačkim navikama. Troškovi u ovoj godini neće biti veliki, pa ćete lako moći da uštedite novac i ispunite sebi neku dugogodišnju želju.

Zdravlje je generalno dobro, kao i raspoloženje. Ostaćete mentalno jaki i zadovoljni sobom, bez obzira na sve probleme. Ova godina je idealna za kreiranje novih navika i menjanje onih starih koje su bile loše. To znači da će vam veoma prijati ako počnete da trenirate, da se bavite plesom ili počnete redovno da vozite bicikl, boravite što više u prirodi. Savetuje se da se što više opuštate i da uživate u svom slobodnom vremenu.

JARAC

Jarčevi ulaze u 2021. godinu nasmejani i zadovoljni jer su postigli važne ciljeve. Ipak, nije vreme za opuštanje, jer vas u ovoj godini čekaju važni izazovi. Prva polovina godine je mirna, harmonična i veoma kreativna. Uživaćete u trenucima sa porodicom, prijetaljima i partnerom. Započeli ste mnogo projekata u 2020-toj, i sada treba da naporno i marljivo nastavite da radite na svojim ciljeva. Čini se kao da za vas nema nesavladivih prepreka! Slušajte i dalje svoju intuiciju, jer je u mnogim slučajevima bila nepogrešiva. Sve u svemu, čeka vas uzbudljiva, profitabilna i uspešna godina.

Što se tiče ljubavnih odnosa, Jarčevi će uspeti da se izbore sa problemima u komunikaciji. Shvatili ste da tajne i skrivene misli ništa dobro nisu donele, pa se sve više otvarate prema partneru. Važno vam je da i partner bude zadovoljan i srećan i da između vas nema tajni koje samo zadaju probleme. Stabilizacija u odnosu će veoma prijati Jarčevima koji su u dugim vezama. Mnogi neće odoleti ljubavnim aferama, posebno krajem godine. Na to bi trebalo da pripazite, jer vam naizgled opuštene i zabavne romanse mogu ugroziti brak. Slobodni Jarčevi imaju priliku da započnu ljubavnu vezu koja ima odlične izglede za budućnost, već u februaru 2021. godine. Ovakve veze mogu da budu sudbonosne, pa se iz njih može javiti velika ljubav, želja za brakom i porodicom. Ove godine više ćete se posvetiti i prijateljima i porodici, a moguće je da ćete organizovati zajedničko putovanje sa osobama koje su vam drage. Uživaćete u lepim, romantičnim trenucima i srce će vam biti puno!

Iako ste imali dosta uspeha na poslovnom planu tokom 2020-te godine, ova godina neće biti ništa manje naporna od prethodne. Nema opuštanja, posla će biti na pretek. Imate želju da nastavite da napredujete i da ostvarujete svoje ideje i ciljeve koje ste zacrtali. Niste pod velikim pritiskom, jer mnogo više verujete u sebe i u svoje sposobnosti, jer ste imali težak period u kom je bilo potrebno da date sve od sebe. Veliki uspeh možete da očekujete u oblasti kreativnog posla, u poslu koji je povezan sa medijima, kao i u poslu koji je povezan sa inostranstvom.

Finansije će biti stabilne sve do polovine godine, a onda možete da očekujete destabilizaciju u oblasti finansija. Doći će do nepredviđenih troškova, do ulaganja, do kvarova koje ćete morati da sanirate. Ipak, ovo vas neće mnogo uznemeriti, jer ćete imati redovne prihode, kojih neće manjkati. Do kraja godine, sve se vraća u normalu. Budite obazrivi pri potpisivanju ugovora ili novih kredita.

Generalno, zdravlje je na zadovoljavajućem nivou, ali treba da pripazite na ishranu. Nezdrava ishrana može da dovede do povišenog pritiska, ali i do nesavršene krvne slike. Takođe, Jarčevima se savetuje da idu na redovne preglede kada primete prve simptome bilo kakve bolesti. Redovni trenzinzi ili svakodnevne duge šetnje će biti veoma korisne za vaše telo.

Za Jarčeve će ovo biti godina u kojoj će spoznati da rad i trud donose najbolje rezultate.

VODOLIJA

Vodolije ulaze veoma stresno u 2021. godinu i čini im se da im ništa ne ide od ruke, ni na polju ljubavi, ni na polju posla. Ipak, ovaj period neće dugo trajati. Već u februaru, sve će iskristalizovati i moći ćete da hrabro zakoračite u nove projekte i u nove ljubavne romanse. Bilo je mnogo događaja u 2020-toj godini za koje ste smatrali da će nešto pokrenuti i promeniti, ali imate osećaj da se ništa važno nije desilo. Mnoge vaše želje nisu bile ispunjene, pa ste zbog toga i nezadovoljni. Sada je prava prilika da ispravite greške iz prethodne godine i da se potrudite da zadovoljite sebe i ispunite svoje želje i ciljeve.

Ljubavniaspekt je miran, sve do aprila 2021. godine, kada će biti mnogo konflikata sa partnerom. U ovom periodu, mnoge veze i brakovi će se završiti, a one koje opstanu, imaće tendenciju da se razvijaju u budućnosti. Biće prinova u porodici, zajedničkog investiranja, kao i porodičnih putovanja. Imate potrebu da sve bude savršeno, a partner vas često shvata pogrešno. Nekada samo treba da otvoreno popričate o svojim željama sa partnerom, kako biste došli do kompromisa i kako biste zajedno uživali u vremenu koje je pred vama. Iako to često radite, prestanite da namećete samo svoje prohteve, više slušajte partnera, kako ne bi došlo do tihog nezadovoljstva u vašem braku ili vezi. Porodični odnosi u ovoj godini mogu da budu narušeni i može se desiti da duže vreme ne razgovarate sa nekim od članova porodice, što će za vas biti veoma bolno i emotivno. Neki prijatelji sa kojima se znate od detinjstva mogu da vam okrenu leđa, a razlozi su prisutni i sa vaše i sa njihove strane.

Vodolijama je ove godine zagarantovan uspeh u poslovnoj sferi, posebno onim Vodolijama koje već duži niz godina rade na jednom mestu. Sada je vreme za napredak, i to je ono čemu ste se dugo nadali. Napredak će vam dati mnogo elana i motivacije da budete bolji, kreativniji, efikasniji i produktivniji. Vodolije koje žele da osnuju svoju firmu ili unovče hobi koji im ide od ruke, to mogu da urade već od maja. Imate odličan odnos i sa nadređenima i sa kolegama i to vas nadahnjuje. Imate želju da ovu godinu iskoristite za odmor, ali odmora neće biti u meri u kojoj to očekujete. Imaćete mnogo više obaveza i poslovnih zadataka, a to će vam nekad stvarati umor i stres. U ovoj godini je veoma važno da pronađete balans, jer u suprotnom, nećete da postignite baš sve što ste planirali.

Kada je reč o finansijama, Vodolije u ovoj godini očekuje dosta više novca. Moguće je da ćete imati više sreće u igrama na sreću ili da ćete dobiti nasledstvo. Dobitak iz neočekivanog izvora moguć je već u aprilu. Ipak, bilo bi dobro da razmislite o tome kako trošite novac, jer nekad zaista preterate, pa potrošite na nešto što vam nije potrebno. Ako imate kredite ili dugove, bilo bi dobro da ih otplatite do kraja godine.

Zdravlje vam je osetljivije, pa su moguće česte prehlade, upale sinusa, glavobolje. Počnite da brinete o svom zdravlju i da se trudite da redovno uzimate suplemente i vitamine, jer vam je imuni sistem oslabio. Savetuje se i da ne izbegavate odlazak kod lekara kada uočite simptome bolesti, jer je najbolje lečiti se na vreme. Na zdravlje posebno treba da obratite pažnju početkom jeseni.

Biće za vas ovo jedna interesantna i uspešna godina u kojoj ćete bolje upoznati sebe i ljude oko sebe.

RIBE

Pred Ribama je izazovna godina u kojoj će morati da se često dokazuju, kako bi uspostavili autoritet. Protekla godina je za vas bila dosta mirna i nije bilo važnih događaja kojima ste težili, pa vas sve to čeka već u prvoj polovini 2021. godine. I u poslu, i u ljubavi, imaćete utisak da nešto morate da rešavate, da unapređujete ili menjate. Ne ide sve onako kako ste zamislili, biće dosta prepreka, ali je važno da verujete u sebe i da budete fokusirani na svoje ciljeve. U suprotnom, veoma ćete se razočarati u nove projekte i ideje, kojih će biti u izobilju već početkom godine. 2021. za vas može da bude fantastična, samo ako date sve od sebe i ne odustajete, čak ni u onim najtežim, naizgled nesavladivim situacijama.

Što se tiče ljubavnog aspekta, Ribe će uspeti da sagledaju situaciju realno, što im dugo nije polazilo za rukom. Ispostaviće se da su vas prijatelji upozoravali na greške i da niste želeli da ih slušate, a sada ćete iste greške uočiti i sami. Brakovi koji su već duže vreme u krizi, dobijaju još jednu šansu, i to u prvom kvartalu 2021. godine. Biće dosta razvoda, i sporazumnih, i onih sa žustrim svađama. Sa druge strane, biće i onih veza koje će se učvrstiti, zahvaljujući iskrenoj komunikaciji i predanom radu na sebi. Ribe će priznati sebi pogreške iz prošlosti  i pokušaće da postanu bolji partneri. Kada je reč o samoj komunikaciji sa partnerom, ona će biti iskrenija i otvorenija nego u 2020. godini.

Emocije ne treba ostavljati po strani, o njima pričajte sa svojim partnerom, jer i druga strana želi da čuje kako se osećate, šta želite, čemu težite. Ako ništa ne tajite, stvorićete mnogo bolju atmosferu na ljubavnom polju. Porodični odnosi će biti snažniji, što je izraženo u drugoj polovini godine. Znate da imate na koga da računate i to u vama stvara sigurnost, koja vam je oduvek bila potrebna. Uz podršku prijatelja i porodice, osećate se snažno i imate mnogo više elana. Ovo je godina u kojoj ćete mnogo više vremena provoditi sa dragim ljudima i uživaćete u tom vremenu. Kada se osećate voljeno, vi možete sve i to vam daje vetar u leđa!

Poslovni aspekt biće promenljiv tokom cele godine. Iako je vaš trud naglašen, biće mnogo prepreka da svoje ciljeve i želje sprovedete u dela. Ako radite u većem kolektivu, budite obazrivi i nemojte da započinjete bilo kakve konflikte, posebno početkom godine, jer mogu da vam ozbiljno naštete. Ako radite u manjem kolektivu ili pak radite samostalno, obratite pažnju na komunikaciju sa poslodavcem ili nadređenim.

Iako ćete početkom godine davati sve od sebe da se dokažete, od jula vas čekaju oscilacije koje niste predvideli. Mogući su otkazi, kao i pomeranje sa trenutne pozicije. Mnoge Ribe će odlučiti da se upuste u samostalne poslovne vode i da osnuju nešto svoje, što je dobra ideja, ali tek od septembra 2021. godine. Ove godine, možete da računate i poslovne uspehe, ukoliko se bavite finansijama, bankarstvom ili ekonomijom. Kreativna sfera neće za vas biti toliko isplativa tokom cele godine.

Što se tiče finansija, oseća se oscilacija na početku godine, ali će se stanje svakako poboljšati od marta. Moguće je da ćete potrošiti i dobar deo svoje ušteđevine, i to na nepredviđene troškove. Novac vam je u fokusu čitave godine i dosta ćete brinuti zbog finansijske situacije. Težite ka stabilnosti i redovnim prihodima, a svaki nepredviđeni trošak je za vas stresan. Koliko god možete, trudite se da uštedite početkom godine.

Ribe će imati dobro zdravlje u 2021. godini, ali je potrebno da nastavite da se hranite što zdravije i kvalitetnije, kao i da budete fizički aktivni, kako biste na prirodan način osnažili svoj imunitet. Nije na odmet da na svakih šest meseci odradite ispitivanje krvne slike, da redovno idete kod ginekologa i zubara, radi preventive. Mogući su upalni procesi u telu tokom druge polovine godine, pa je dobro da pripazite na bubrege i jetru.

Izvor: Mogu ja to saman