Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SMANJUJE LOŠ HOLESTEROL, REGULIŠE NIVO ŠEĆERA U KRVI I ČUVA JETRU: Nutricionista za L&S otkriva moćan lek iz prirode

Preporučuje se i kao oružje u lečenju autoimunih bolesti.

  Izvor: Youtube/Printscreen/KurirTV


Ulje crnog kumina je izuzetno cenjeno u borbi protiv karcinoma, dijabeta, hipertenzije, gojaznosti i kod velikog broja autoimunih bolesti.

“Pored mnoštva aktivnih supstanci, uključujući alkaloide, saponoide, sterole vitamine B grupe, minerale, omega 3,6 masne kiselne, izolivana su tri najmoćnija fitonutrijenta koji u sinergiji postaju čudo.

Od aktivnih komponenti u ulju crnog kumina dominiraju terpeni i terpenoidi. Ovi fitonutrijenti dovode do neverovatnih prednosti ovog ulja.
Pomaže u lečenju leukemije, raka dojke, pankreasa i tumora mozga. Preporučuju se u očuvanju zdravlja jetre, regeneraciji beta-ćelija pankreasa i regulaciji nivoa šećera u krvi“,  tvrdi Maja Mandić, nutricionista.

Možda će vas zanimati

Timokvinon (TK) je čistac slobodnih radikala, gastroprotektivni efekat jer podržava zdrav antiinflamatorni odgovor, utiče na ekspresiju citokina, štiti sluznicu želuca, podržava normalnu toleranciju glukoze. Podstiče proivodnju azot oksida, ima pozitivne efekte na zdravlje jetre što omogućava da lakše obavlja naporan rad u zaštiti od toksina i teških metala.

Timohidrokinon (THK) snažan inhibitor acetilholinesteraze (AcxE) koji podržava aktivnost neurotransmitera acetilholina za vitalnost mozga, sa TK ima pozitivne efekte na zdravlje disajnih puteva i sinusa.

Timol poboljšava rad respiratornog, nervnog i kardiovaskularnog sistema. Značajan je u zaštiti kognitivnih funkcija.
Potvrđeno je i da suplementacija ulje crnog kumina smanjuje indeks telesne mase, a izdvaja se njegova sposobnost da prirodno poboljšava plodnost.

“Nedavna istraživanja potvrdila su da ulje crnog kumina inhibira razvoj mnogih super baterija gde su antibiotici postali nemoćni. Poznato je, naime, da izmedju 5 do 10 posto bolničkih pacijenata razvija infekcije od super bakterija, što otežava i produžava bolničko lečenje kao i oporavak. Jedinjenja u ulju crnog kima pokazala su se izuzetno delotvorna upravo u borbi protiv bakterije stafilokok aureus koja muči veliki broj pacijenata u bolnicama i staračkim domovima širom sveta, koja postaje sve otpornija na generičke antibiotike“,  objašnjava naša sagovornica.

Pročitajte i ovo

Izvor: Lepa&Srećna / Žaklina Milenković

Ovo ne smete propustiti

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije