Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VAKCINA BESPLATNA DO 1. SEPTEMBRA, POSLE CENA TREBA DA BUDE 200 EVRA: Dr Šekler zapanjio predlogom u Jutarnjem programu

Da li vakcina treba i dalje da bude besplatna? Dr Milanko Šekler izneo zanimljiv predlog!

  Izvor: Youtube / TV Prva

Nedovoljan odziv za vakcinaciju protiv korona virusa u Srbiji izaziva strah od trećeg talasa kovida. Naročito je ovo problem kod mlađeg stanovništva pa stručnjaci i dalje traže načine da se svi građani bolje informišu o vakcini.

Možda će vas zanimati

Takođe, nastavlja se velika dilema o granici između odgovornosti za javno zdravlje i pravo na ličnu slobodu i izbor - da li ljudi žele da se vakcinišu ili ne. O tome je govorio i dr Milanko Šekler u emisiji Jutro na TV Prva i izneo prvi put predlog da se vakcina naplaćuje jer bi se time mogao postići veći efekat.

"Sad je možda kasno, ali ja sam odavno predložio da se vakcina naplaćuje 100 evra, a da bude besplatna samo za prioritetne grupe kao što su policija i vojska", rekao je dr Šekler. "Šta bi se posle toga dogodilo? Garantujem da bi se vrlo brzo javili mnogi drugi. Prvi bi se javili trgovci koji rade sa inostranstvom i rekli - "pa i mi smo prioritetna grupa". Odmah bi se javili i mnogi drugi i rekli kako i oni treba da je prime besplatno."

Možda će vas zanimati

Prema njegovim rečima, možda još nije kasno da se primeni sličan metod. "Evo novog predloga - neka bude vakcina besplatna do 1. septembra, a  posle toga neka košta 200 evra", kaže dr Šekler koji je već iznosio i druge zanimljive predloge za borbu protiv epidemije korone. "Siguran sam da bi takva varijanta ubrzala maksimalno vakcinaciju".

Možda će vas zanimati

Izvor: Lepa&Srećna

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije