Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BOLESNICI BRZO RAZVIJU TEŠKU KLINIČKU SLIKU, ALI EVO KO OBOLJEVA: Dr Marković otkrio šta je specifično za treći talas

Ovaj talas korone razlikuje se od prethodnih.

  Izvor: RTS/ScreenShoot

Borba s koronom traje godinu dana, lekari su umorni, mnogi od njih nisu išli na godišnji odmor.

Anesteziolog Dejan Marković, koji je trenutno angažovan u kovid bolnici u Batajnici, bio je gost Beogradske hronike, tema je bila epidemiološka situacija u Srbiji i specifičnog talasa korone.

"Sada zaista imamo jedan veliki broj teških bolesnika, s teškom kliničkom slikom. Ono što je drugačije, prvo – ima mnogo više žena nego ranije. Druga stvar je što neki od tih bolesnika razvijaju veoma tešku kliničku sliku u prva dva, tri ili četiri dana od početka bolesti.

Pročitajte i ovo

Ranije smo se lečili kod kuće pet, šest, sedam... deset dana pa nije došao bolesnik na vreme. Sada imamo ljude koji su se razboleli pre tri-četiri dana, i razvili su tešku kliničku sliku i bukvalno s trijaže, s prijemnog, dolaze u jedinicu intenzivnog lečenja", naveo je Marković i istakao da je najveći broj zaista teško obolelih starija populacija, ali i da ima i mladih pacijenata.

"Ima i mlađih, ekstremno gojaznih pacijenta koji nam dolaze u jedinicu intenzivne nege i ishod tog lečenja bude veoma težak i neizvestan", objasnio je Marković.

Pročitajte i ovo

 Izvor: Lepa&Srećna

Ovo ne smete propustiti

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije