Karmen Albiter je instruktorka aeorobika i uživa u transformaciji koju fitnes donosi njenim klijentima, ali i njoj samoj.

Rodila je troje dece pa dobro zna kako je to kad se treba vratiti u formu. Takođe, odlično razume žene koje nemaju dovoljno vremena za teretanu, a nisu zadovoljne oblikom nogu i zadnjice.

Zato je osmislila vežbe sa običnom rastegljivom trakom koju možete kupiti za oko 300 dinara, a zameniće vam mnoge sprave kojima se ponose elitne teretane, a njen kratki video će vam biti od koristi. Evo prvo objašnjenja vežbi.

Prva vežba jača kvadriceps pa će umnogome pomoći pri zatezanju butina i skidanju celulita. Sedite na stolicu, traku postavite na stopalo desne noge i zategnite je oko skočnog zgloba leve noge. Levu nogu podižete iz kolena sve dok potkolenicu ne izravnate s natkolenicom. Ponovite deset puta po tri serije, pa uradite isto desnom nogom.

karmen albiter fitness 2-min.jpg
Facebook / Carmen Albiter Fitness 

Za oblikovanje unutrašnjeg dela butine, sedite na stolicu oslonjeni samo na zadnjicu. Kolena treba da su slobodna tako da traku možete da stavite iznad njih. Nagnite gornji deo tela unapred, oslonite šake na natkolenice. Širite ih tako da savladate otpor trake. Ponovite deset puta, u tri serije.

Za zatezanje zadnjice, stanite iza stolice i oslonite se rukama na naslon. Traka je zategnuta oko desnog skočnog zgloba, a levim stopalom vučete je unazad. Podižete nogu koliko možete da rastegnete traku, deset puta u tri serije. Ponovite desnom nogom. Pogledajte sve tri vežbe!

Tekst: Lepa&Srećna

 BONUS VIDEO:

Rešite se upornog celulita uz pomoć vežbi tiktok/emiwong_