Većini žena već u četrdesetim godinama nadlaktice počnu da se opuštaju i vrlo brzo dobiju izgled “slepog miša”. Iako je najjednostavnije nositi duge rukave, možda treba razmisliti i o drugim pristupima pa su tako stručnjaci osmislili četiri trika da vrlo brzo zategnete ruke te da one deluje dve decenije mlađe.

Uzmite duži peškir

Držeći peškir okomito iza sebe, uhvatite jedan kraj u donjem delu leđa, a drugi kraj iza glave. Povucite I zategnite ga, držite tako 30 sekundi, a zatim zamenite položaje ruku i ponovite. Svakodnevno, ovo istezanje jača tricepse i posle mesec dana ćete videti prve rezultate.

Navucite kompresijske trake za ruke

Nošenje par kompresionih traka za ruke dok kupujete namirnice ili se krećete po kući povećava cirkulaciju i znojenje, izbacujući višak tečnosti zbog čega su ruke očigledno zategnutije.

Vežbajte sa posebno otpornim trakama

Tražite vežbu za ruke koja je lakša od sklekova, ali i dalje cilja na vaše ruke? Probajte neke otporne trake! Jednostavan set gumenih petlji pomoćiće vam da zategnete ruke. Rastežite trake 10 minuta dnveno za najbolje rezultate.

Seme konoplje

Dodajte 2 kašike semena konoplje u svoju dnevnu ishranu tako što ćete ih posipati ovsenim pahuljicama, salatama ili smutijima. Seme je prepuno proteina i omega-3 masnih kiselina koje će vam pomoći da izgradite mišiće.

Izvor: Lepa&Srećna