Kako bi na brz i efikasan način učvrstili gornji deo tela, sa lepim oblikovanim grudima i ravnim stomakom, sve što vam je potrebno je 10 minuta vežbanja dnevno, i to u kućnim uslovima, bez ikakve dodatne opreme. Mi vam predstavljamo vežbe koje će vas dovesti do tela o kakvom ste oduvek sanjali.  

Osim toga date vežbe su osmišljene i kako bi vam omogućile da regulišete svoju telesnu težinu, uklonite masne naslage na kritičnim delovima tela i zaista se osećate bolje nego ikad. Ako ste spremni da svom telu i njegovom savršenom izgledu posvetite 10 minuta dnevno, vežbe koje slede su one koje biste trebali da praktikujete:

Trbušnjaci sa savijenim kolenima

Ovo je lakša varijanta trbušnjaka ako niste u formi da biste radili prave trbušnjake. Potrebno je da legnete na pod i savijete noge u kolenima, sa razmakom u širini ramena. Dlanove postavite iza glave i snagom stomačnih mišića se savijajte ka kolenima. Čak i najblaži vid trbušnjaka za početak biće dovoljan.

vezbe-za-trbusnjake-lakse-od-klasicnih-trening-od-kuce
Shutterstock  

Trbušnjaci sa podignutim nogama

Takođe nešto blaži oblik trbušnjaka koji je lako izvesti a koji ima visoko učinkovito dejstvo. Potrebno je da legnete na pod i da noge podignete u vis. Noge treba da su u što ravnijem obliku. Rukama potom nastojte da dotaknete nožne prste. Kada dostigenete svoj maksimum vratite se u početni položaj i ponavljate isto 15 puta.

vezbe-za-trbusnjake-lakse-od-klasicnih-trening-od-kuce
Shutterstock  

Unakrsna vožnja bicikla

Lezite na pod. Stopala treba da su vam ravna a noge u širini ramena. Ruke postavite iza glave i podignite glevu i vrat od poda. Naizmenično potom savijajući prvo desno koleno pokušajte da ga dodirnete levim laktom, dok vam je leva noga u vazduhu opružena, a potom se u istom zamahu okrenite ka levom kolenu i desnom laktu, dok vam je desna noga opružena u vazduhu.

vezbe-za-trbusnjake-lakse-od-klasicnih-trening-od-kuce
Shutterstock  

Izvor: Ženski magazin