Ravan stomak pored toga što lepo izgleda ogledalo je i zdravstvenog stanja. Veoma je važno da smo fizički aktivni, da se zdravo hranimo, ali i da unosimo dovoljno tečnosti. Mnogo trbušnjaka ne znači da ćemo obavezno dobiti i ravan stomak. Jedno je sigruno, najbolji način da se rešite masnih naslaga na vašem telu je taj što ćete potrošti više kalorija nego što ste ih uneli u vaš organizam. Ipak, moramo biti svesni da kalorije gubimo na svim mestima u telu, ne samo na onim koje bismo želeli.

Postoje verovanja koje važe za pravilo a potpuno su pogrešna, pa tako samo trbušnjaci kao vežba neće izravnati vaš stomak, otkrivaju stručnjaci za fitnes. Kod nekih osoba će istaći mišiće, a kod drugih će oni ostati ispod masnih naslaga.Kada izvodite trbušnjake, pobrinite se da ih radite pravilno i potražite pomoć nekog iskusnog. Potpuno pogrešno je i izgladnjivanje, osim što nije tačno ono nije ni zdravo. Gladovanje će samo poremetiti vaš metabolizam i dugoročno napraviti više štete nego koristi, smatraju nutricionisti.
Mnogima omiljeni savet jeste da ranije odlazite u krevet i više spavate, jer osim što ćete izbeći nepotrebe grickalice, kvalitetnijim snom bićete odmorniji i vaš metabolizam će bolje funkcionisati tokom dana. Ako želite da sagorite kalorije i držite nivo kortizola pod kontrolom neizostavno je da imate šest do osam sati kvalitetnog sna, kažu stručnjaci.
Kada je ishrana u pitanju savet je da imate tri glavna obroka i barem dva manja međuobroka i ono najvažnije ne izgladnjujte se. Uvek imajte na umu da ne postoji čudesan lek za vitku liniju, veoma je važno da vodite zdrav život i efekti će se pokazati vremenom. Planirajte svoju ishranu unapred i izbegavajte nezdravu hranu kao i bilo kakve šećere. Velika je zabluda kako su ugljeni hidrati štetni za vitku liniju i zdravlje, oni neće naškoditi sagorevanju kilograma. Važno je samo znati koje od njih uvrstiti u prehranu. Složeni ugljeni hidrati koji se nalaze u namirnicama kao što su zobene pahuljice i cele žitarice pravilan su izbor jer one moraju da budu deo pravilne ishrane, uz puno voća i povrća, nemasnog mesa i ribe.

Screenshot / Youtube / Holly Dolke Holi Dolk otkriva koje su to vežbe za savršen stomak koje traju samo sedam minuta dnevno.

Izvor: Lepa&Srećna