Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 ZA TANJI STRUK! OMILJENE VEŽBE ZA STOMAK: Lake i teške u kombinaciji za 10 minuta (VIDEO)

Ove vežbe za stomak i struk mogu da rade i potpuni početnici! Kombinacija traje 10 minuta!

  Izvor: Instagram / chloe_t

Vreme godišnjih odmora je trenutak kada se mnoge dame prisete da već duže nisu radile vežbe za stomak! Ne zaboravite, snažni stomačni mišići drže celo telo pa i kičmu. Zahvaljujući njima, neće vas više boleti leđa.

Možda će vas zanimati

Nije lako pokrenuti se, ali obično brzu šetnju i lake kardio vežbe odradimo bez problema. Međutim, kako i telo i um uvek idu linijom manjeg otpora, posebno je teško raditi one vežbe koje nas "gađaju" baš tamo gde smo u najgoroj kondiciji.

Ako je to i vaš slučaj, a kritični su vam trbušni mišići, sigurno ćete se oduševiti kad pogledate kombinaciju vežbi za struk i stomak koje vam predlažemo. Nisu sve "trbušnjaci". Neke od njih su lakše - kao ruski "tvist" pa će vam ti delovi izgledati kao neka pauza. 

 Ruski tvist Izvor: Shutterstock

Podsećamo vas da se on može raditi i sa nekim opterećenjem - loptom u ruci ili čak tegom. Za najlakšu varijantu, samo sedite na pod, oslonite noge na pete i sastavljenim šakama dotaknite pod s leve pa sa desne strane tela. 

Ponavljajte u 3 serije od po 30 sekundi ili, u kombinaciji vežbi koju vam predlažemo na kraju teksta.

Možda će vas zanimati

Među težim vežbama su razne vrste izdržaja ili "planka", kako ga sve češće zovu, po engleskom nazivu. Mnoštvo zanimljivih ćete videti u kombinaciji za 10 minuta koju vam predlažemo u video snimku na kraju teksta. Ne morate svaku izdržati do kraja - uradite koliko možete i, iz dana u dan, povećavajte broj ponavljanja. 

 plank izdržaj Izvor: Shutterstock

Neke od njih su veoma zahtevne - kao što je promena visine tela u toku izdržaja - u planku se podižete na šake, pa spuštate opet na laktove - prvo jedna, pa druga ruka. 

Druge su lakše i dinamičnije, kao što je "penjanje na planinu" (engl. mountain climber) . U toj vežbi su šake oslonjene na pod, tj. podlogu a kolena naizmenično podižete ka grudima, kao "planinar".

 mountain climber penjanje na planinu Izvor: Shutterstock

Vežbe za stomak od 10 minuta sveukupno nisu lake, ali će vam kombinacija pomoći da za dve nedelje suzite struk i dobijete zategnutije mišiće.

Možda će vas zanimati

Izvor: Lepa&Srećna

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije