Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SAMO 3 MINUTA CRVENOG SVETLA MOŽE DA POBOLJŠA VID: Koristi se jednom nedeljno, a efekat traje sedam dana

Terapija crvenim svetlom obećava podmlađivanje mnogih organa u telu, naročito rožnjače koja je odgovorna za bolji vid!

 crveno svetlo poboljsava vid Izvor: Shutterstock , Instagram / vitalredlight

Istraživači Univerzitetskog koledža Londona otkrili su da kratko izlaganje svetlosti određenog dela spektra može da poboljša vid.

Možda će vas zanimati

Prema njihovoj studiji, dovoljno je da se rožnjača izloži tamnocrvenoj svetlosti, talasne dužine od 670 nanometara i to u trajanju od tri minuta. Ovaj tretman je kod ispitanika doveo do poboljšanja vida za oko 17 odsto i efekat je trajao oko nedelju dana.

Svetlo, zapravo, deluje na mitohondrije i povećava njihovu energiju koja inače starenjem slabi. Opadanje počinje već posle 40. godine, a naročito se to vidi na rožnjači koja ima više mitohondrija nego bilo koji drugi organ. Pokazalo se da svetlo daje pozitivan efekat samo ako se koristi pre podne, a istraživači smatraju da je to povezano sa cirkadijalnim ritmom.

Možda će vas zanimati

Mitohondrije utiču na mnoge aspekte našeg života, a mnoga istraživanja su usmerena na poboljšanje njihovog zdravlja, baš kako bi se usporilo starenje. Crveno svetlo se zato danas koristi u mnogim laboratorijama, jer je vrlo jednostavno i ekonomično, a mogućnost primene vrlo široka.

Izvor: Lepa&Srećna

Možda će vas zanimati

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije