Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NE BACAJTE PETELJKE OD TREŠANJA - NEPROCENJIVO SU BLAGO: Čuvaju bubrege i srce, ublažavaju reumatske bolove

Autor Marija Milenković

Peteljke od trešanja apsolutno svi bacamo, jer mislimo da nemaju nikakvu hranljivu vrednost. Verovali ili ne, one su pravo blago za zdravlje.

 Čaj od peteljki trešnje za zdravlje Izvor: Youtube/Printscreen/The Purposeful Pantry

Trešnje imaju mnoga lekovita svojstva, bogate su vitaminima C, A i E,čiste organizam od toksina, a ne iritiraju želudac. Plod trešnje je odličan izvor kalijuma, cinka, bakra, mangana i gvožđa. Ovo voće je odličan diuretik (može da reši problem viška vode u organizmu), smanjuje upale, ali i nervozu, nesanicu i glavobolju.

Čaj od peteljki trešanja je odličan za bubrege i mokraćne kanale, a može pomoći i kod peska i kamena u bubregu.

Pročitajte i ovo

Priprema je vrlo jednostavna, ali zahteva da se peteljke dobro osuše na suncu, a zatim se u litar vode prokuva šaka peteljki.

Poklopljena tečnost treba da odstoji sat vremena i zatim se procedi.

Pije se 3-4 puta dnevno. Čaj možete zasladiti medom.

Čaj od peteljki trešanja je idealan saveznik u borbi protiv celulita. Za ovu namenu potrebno je da peteljke trešanja skuvate zajedno sa plodom. 

Potrebno je:

50 g peteljki trešanja
litar vode
½ kg trešanja

Priprema:

Peteljke prelijte hladnom vodom, poklopite i stavite da odstoje preko noći. Ujutru zagrejte na tihoj vatri, pa prelijte cele plodove trešnje. Posle 20 minuta procedite kroz gazu i pijte po dva decilitra, pet puta dnevno. 

 Izvor: Lepa&Srećna

Možda će vas zanimati

Ovo ne smete propustiti

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije