Trešnje imaju mnoga lekovita svojstva, bogate su vitaminima C, A i E,čiste organizam od toksina, a ne iritiraju želudac. Plod trešnje je odličan izvor kalijuma, cinka, bakra, mangana i gvožđa. Ovo voće je odličan diuretik (može da reši problem viška vode u organizmu), smanjuje upale, ali i nervozu, nesanicu i glavobolju.

Čaj od peteljki trešanja je odličan za bubrege i mokraćne kanale, a može pomoći i kod peska i kamena u bubregu.

Priprema je vrlo jednostavna, ali zahteva da se peteljke dobro osuše na suncu, a zatim se u litar vode prokuva šaka peteljki.

Poklopljena tečnost treba da odstoji sat vremena i zatim se procedi.

Pije se 3-4 puta dnevno. Čaj možete zasladiti medom.

Čaj od peteljki trešanja je idealan saveznik u borbi protiv celulita. Za ovu namenu potrebno je da peteljke trešanja skuvate zajedno sa plodom. 

Potrebno je:

50 g peteljki trešanja
litar vode
½ kg trešanja

Priprema:

Peteljke prelijte hladnom vodom, poklopite i stavite da odstoje preko noći. Ujutru zagrejte na tihoj vatri, pa prelijte cele plodove trešnje. Posle 20 minuta procedite kroz gazu i pijte po dva decilitra, pet puta dnevno. 

 Izvor: Lepa&Srećna