Krastavac se sastoji od vode i važnih nutrijenata, a osim što je bogat vitaminima A i C, sadrži silicijum koji jača vezivna tkiva.

Vitamini i minerali u ovom povrću učiniće da imate veću kontrolu nad apetitom, a samim tim sprečićete prejedanje i smanjiti želju za slatkišima.

Jedna trećina krastavca (oko 100 g) sadrži samo 16 kalorija, a nutricionisti kažu i da sok krastavca može biti od velike koristi u procesu mršavljenja.

Osim što ga možete jesti sirovog, možete krastavac i kriške limuna staviti u vodu, čime ćete dobiti jednostavan, a efikasan napitak za mršavljenje. Voda takođe ubrzava metabolizam, a konzumacija krastavca imaće isto delovanje.

Krastavac za mršavljenje
Youtube / Skinny Recipes 

Međutim, nemojte preterati sa konzumiranjem krastavca samog, već ga kombinujte sa drugim hranljivim namirnicama. Konzumacija samo krastavaca se ne preporučuje jer oni imaju manjak masnoće i proteina koji su telu neophodni za normalno funkcionisanje.

Osim što vam može pomoći u mršavljenju, krastavac će vam očistiti kožu, dobar je za probavu, a pomoći će i da vam telo ostane hidrirano.