Zbog malog broja kalorija, a velike količine minerala, krastavci su jedna od naomiljenijih namirnica. Blagotvorni su za zdravlje: hidriraju organizam, eliminišu toksine, smanuju holesterol i krvni pritisak, a pozititvno deluju i na izgled kože i kose. Krastavce uvek imamo u kuhinji, a mnoge je iznenadila činjenica da ih ne treba čuvati u frižideru.
Stručnjaci tvrde da krastavac zadržava bolji ukus ako se čuva na hladnom, tamnom, provetrenom mestu, kao što je, recimo, podrum, ili ostava. Krastavac koji se čuva u frižideru postaje vodeniji i brže propada, a i gubi korisna svojstva na zdravlje.
Takođe, krastavac se brže kvari ako se stavi pored određenih namirnica - konkretno, pored jabuka, banana i paradajza. Prema mišljenju stručnjaka, ove namirnice emituju visok nivo gasa etilena, što dovodi do preranog kvarenja krastavca. Ne reaguje samo krastavac tako na etilen: isto će se dogoditi sa krompirom.
Izvor: Lepa&Srećna
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka