Zbog malog broja kalorija, a velike količine minerala, krastavci su jedna od naomiljenijih namirnica. Blagotvorni su za zdravlje: hidriraju organizam, eliminišu toksine, smanuju holesterol i krvni pritisak, a pozititvno deluju i na izgled kože i kose. Krastavce uvek imamo u kuhinji, a mnoge je iznenadila činjenica da ih ne treba čuvati u frižideru. 

Stručnjaci tvrde da krastavac zadržava bolji ukus ako se čuva na hladnom, tamnom, provetrenom mestu, kao što je, recimo, podrum, ili ostava. Krastavac koji se čuva u frižideru postaje vodeniji i brže propada, a i gubi korisna svojstva na zdravlje.

Takođe, krastavac se brže kvari ako se stavi pored određenih namirnica - konkretno, pored jabuka, banana i paradajza. Prema mišljenju stručnjaka, ove namirnice emituju visok nivo gasa etilena, što dovodi do preranog kvarenja krastavca. Ne reaguje samo krastavac tako na etilen: isto će se dogoditi sa krompirom.

 Izvor: Lepa&Srećna