Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KRASTAVCI SMANJUJU HOLESTEROL I PRITISAK, A SVI PRAVIMO VELIKU GREŠKU: Na ovaj način gube korisna svojstva

Krastavce obično čuvamo u frižideru, ali lekari tvrde da je to velika greška.

 krastavac.jpg Izvor: Youtube/Printscreen/ Blackbird ASMR

Zbog malog broja kalorija, a velike količine minerala, krastavci su jedna od naomiljenijih namirnica. Blagotvorni su za zdravlje: hidriraju organizam, eliminišu toksine, smanuju holesterol i krvni pritisak, a pozititvno deluju i na izgled kože i kose. Krastavce uvek imamo u kuhinji, a mnoge je iznenadila činjenica da ih ne treba čuvati u frižideru. 

Stručnjaci tvrde da krastavac zadržava bolji ukus ako se čuva na hladnom, tamnom, provetrenom mestu, kao što je, recimo, podrum, ili ostava. Krastavac koji se čuva u frižideru postaje vodeniji i brže propada, a i gubi korisna svojstva na zdravlje.

Pročitajte i ovo

Takođe, krastavac se brže kvari ako se stavi pored određenih namirnica - konkretno, pored jabuka, banana i paradajza. Prema mišljenju stručnjaka, ove namirnice emituju visok nivo gasa etilena, što dovodi do preranog kvarenja krastavca. Ne reaguje samo krastavac tako na etilen: isto će se dogoditi sa krompirom.

 Izvor: Lepa&Srećna

Možda će vas zanimati

Ovo ne smete propustiti

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije