Aloja vera je blagotvorna, zovu je ponekad kraljicom lekovitog bilja, a zapisi o njenoj primeni datiraju još od pre 2000 godina. Može se koristiti za čišćenje kože, umirenje upala i tretiranje manjih rana kao što su ogrebotine i posekotine, a ženama je i tajno oružje u dijeti.

Aloja sadrži dragocene vitamine i minerale, kao i enzime i sterole koji mogu da pomognu u gubitku kilograma. Odlična je za čišćenje crevnog trakta i potpomaže varenje. Pri mršavljenju je veoma čest slučaj da se gube elektroliti, zbog čega možete osećati povremenu slabost. Tada vam može pomoći napitak pun vitamina i minerala, koji gasi žeđ i umiruje želudac.

Potrebno vam je pola krastavca (oko 50 gr), 2 lista aloje vere i čaša destilovane vode ili vode od kokosa. Listove aloje odsecite i ostavite ih uspravno u čaši desetak minuta. Sok koji iscuri prospite, a listove isecite po dužini i čistom kašičicom sastružite gel.

Ako nemate svoju aloju, možete i kupiti gotov sok, pa odvojite za ovaj napitak oko 30 ml. Izmiksajte gel ili sok zajedno sa krastavcem, dodajte vodu i kocke leda, pa ukrasite listićima sveže nane.

Izvor: Lepa&Srećna