Dijetom od komorača možete izgubiti nekoliko kilograma i “izduvati” stomak zahvaljujući diuretičkim i drenažnim svojstvima ovog povrća. On je bogat vlaknima i sprečava stvaranje crevnih gasova, pomažući da se stomak izduva. Posle obilnog ručka, šolja čaja od komorača ili smuti sa komoračem i zelenim jabukama biće idealni za varenje.

Komorač još stimuliše lučenje pljuvačke, želuca i žuči: stoga je odličan lek kod smetnji u varenju i mučnine, podstiče apetit i pomaže jetri da bolje radi. Pročišćava i pomaže pri mršavljenju, a zanimljivo je da se komorač skoro u potpunosti sastoji od vode (oko 90%), pa se može smatrati odličnim diuretikom, savršenim za eliminisanje toksina i viška tečnosti. Ima snažnu zasićujuću moć, sadrži samo 31 kaloriju na 100 grama proizvoda i nema ni skroba ni lipida: stoga je veoma niskokalorična hrana i odlična podrška u dijetama za mršavljenje. Može se jesti i tokom obroka i kao užina, ali se može uzimati i kroz biljne čajeve.

TRODNEVNI PLAN DIJETE

Doručak svakog dana može biti isti i on uključuje: Ječmenu kafu, poluobrano mleko i žitarice, grickalice se baziraju na sirovom komoraču, sa ili bez jogurta sa niskim sadržajem masti i biljnih čajeva.

Prvi dan:

Ručak: Testenina sa školjkama (možete ih zameniti kozicama ili nekim drugim plodovima mora), a dodatak je salata od komorača sa drugim povrćem po izboru.
Večera: Pirinač sa šafranom, rukola salata i sok od komorača.

Drugi dan:

Ručak: Testenina sa tikvicama, brancinom pečenim u foliji i salata od komorača, šargarepe i špargle.
Večera: Salata od hobotnice, kuvani krompir i komorač, a za desert kruška.

Treći dan:

Ručak: Testenina sa paradajzom i bosiljkom uz dodatak salate od komorača.
Večera: Supa od komorača i šargarepe i omlet od dva jaja.

Izvor: Lepa&Srećna