Mesečeva dijeta je veoma popularna ali ne znaju svi da nije samo prvi lunarni dan povoljan za početak mršavljenja.

Prvim danom smatra se dan mladog Meseca (proverite kad je u našem lunarnom kalendaru), ali je iskustvo pokazalo da su dobri i 5, 11, 16. i 27. lunarni dan. Ali to ne važi za sve znakove – tako, na primer, 5. i 11. lunarni dan odgovaraju Ovnu, Biku, Blizancima, Raku, Lavu i Devici, znakovima južne polusfere zodijačkog kruga, koji više reaguju na Mesec što raste.

Za Vagu, Škorpiju, Strelca, Jarca, Vodoliju i Ribe najbolji su 16. i 27. lunarni dan, jer se nalaze na gornjoj polusferi zodijačkog kruga, koja je mnogo osetljivija na Mesec u padu. Kada je reč o Blizancima i Raku, njima preostaje da sami izaberu jedan od ova dva dana.

Za dan iluzija i obmana smatra se 9. lunarni dan i zato se na taj dan može mnogima dogoditi da izaberu potpuno pogrešnu dijetu. Ili neće prijati, ili je čak moguće i da usporite metabolizam, pa da počnete da se gojite umesto da mršavite.

Ako ste već otpočeli dijetu, imajte na umu da je, svakog meseca, 15. lunarni dan obično ispunjen najvećim iskušenjima, pa tako i onim gastronomskim. Još dva dana su problematična - 23. je nazvan "danom strasti", pa tada sve pada u drugi plan, ali i 29. kad nijedan čovek ne može da izdrži ograničenja. Zato je to dan kad nijedan znak ne treba da počinje dijetu!

Izvor: Lepa&Srećna