Obično nakon bogatih slavskih trpeza, mnogi ne žele da stanu na vagu. Ako želite da izgubite nakupljene kilograme i da pritom svom telu pružite samo najbolje, ne morate da gladujete, već jedite mudro. Evo kako možete da izgubite po kilogram nedeljno bez gotovo ikakvog odricanja.

Jogurt i voće umesto dezerta

Kada osetite snažnu želju za slatkim, ne posežite za kolačima i keksom već žudnju utolite zdravim desertom. Odaberite svoje omiljeno sezonsko voće, očistite ga i isecite na kockice. Prelijte ga jogurtom, dobro izmešajte i pustite da odstoji. Po želji ga začinite kašičicom meda. Ovaj desert nije kaloričan, a vašem telu će pružiti sve što mu je potrebno.

Tamna čokolada umesto kolača

Ako želite da izgubite nakupljene kilograme, ne kažnjavajte se bežanjem od slatkiša. Ljubitelji čokolade tako neće da budu žalosni kada čuju da s vremena na vreme mogu da priuštite ovu slatku napast. Ako osetite snažnu želju za slatkim, počastite se štanglicom tamne čokolade (s više od 50 odsto kakaoa). Tamna čokolada je ukusna i vaše telo je voli, a ne sadrži velike količine šećera.

Tost umesto sendviča

Ukoliko se zaželite hleba, onaj beli i sveži zamenite pecivom od celih žitarica prepečenim u tosteru. Sendvič obogatite kuvanim jajetom, mlečnim namazom i povrćem po želji i uživajte u zdravom i ukusnom doručku.

Riba umesto mesa

Osim što je vrlo hranjiva i zdrava, riba je laka za probavu i izvrstan je saveznik u mršavljenju. Dva ili više obroka nedeljno obogatite ribom i vašem organizmu ste učinili veliku uslugu. Ako ste veliki mesojed, crveno meso zamenite pilećim prsima.

Šareno povrće umesto krompira

Krompir je mnogima omiljeni prilog, ali on je prepun skroba i ugljenih hidrata, pa u kombinaciji s mesom ili ribom nije najbolji saveznik u mršavljenju. Umesto pirea ili pečenog krompira, obrok obogatite kuvanim povrćem po želji. Ono je ukusno i probava ga voli.

Izvor: Espreso / Zadovoljna