Kim, iako poznat kao jedan od začina, on je zapravo mnogo više od toga. Bogat je antioksidansima i fitosterolima koji tope masti i ubrzavaju apsorpciju lošeg holesterola. Sadrži i etarska ulja koja su zaslužna za sprečavanje grčeva u organima za varenje i pravilan rad želuca. Takođe sadrži smolu, kalcijum, belančevine i biljne sluzi koje zajedno u kombinaciji pospešuju sposobnost čišćenja i ubrzavanja metabolizama.

Zbog ovih svojstava ne samo da ubrzava mršavljenje, već i poboljšava zdravstvena stanja poput: kašlja, artritisa i reume, sprečava razvoj bakterija, ublažava menstrualne tegobe, pospešuje rad moždanih ćelija, ublažava simptome stresa..

U kombinaciji sa jogutom, čija su probiotska dejstva već poznata, daje neverovatne rezultate u gubljenju kilograma. Ova netipična dijeta je potvrđena i od strane mnogih poznatih ličnosti, a i sami naučnici su potvrdili da osobe koje redovno konzumiraju kim čak tri puta brže mršave.

Način na koji ćete uzimati kim sa jogurtom je stvar izbora, a naša preporuka je da kombinujete mleveni kim sa jogurtom jednom dnevno, po mogućstvu ujutru na prazan stomak. Pomešajte 180 ml nemasnog jogurta sa kašičicom kima u prahu. Uz malo korigovane ishrane i povećanja fizičkih aktivnosti, rezultati će biti vidljivi već posle nedelju dana.

Izvor: Lepa&Srećna