Koliko god puta da ste spremali supu, može se se dogoditi da ne ispadne onako kako ste priželjkivali. Po pravilu, to ume da se desi kada na ručak dolazi neki važan gost, pred kojim biste voleli da se prikažete u najboljem kulinarskom svetlu.

Dogodilo se da ste premastili supu, a gosti samo što nisu stigli. Ne očajavajte. Postoji brz način kojim možete da rešite problem.

U supu stavite jedan list zelene salate, sačekajte najviše minut, pa ga izvadite. List salate će pokupiti višak masti, a na isti način možete odmastiti i sos. Postupak možete ponavljati više puta, dok supa, odnosno sos ne budu masni koliko želite.

Saveti za super ukusnu supu

  1. Ako je previše retka ubacite u nju malo izrendanog krompira i pustite da se kuva još 10 minuta.
  2. Ako je previše slana stavite u nju dva oljuštena krompira, skuvajte ih i potom izvadite. Krompri će pokupiti so.
  3. Važno je da supu kuvate na laganoj vatri,a  biće ukusnija ako u nju stavite više vrsta različitog mesa: junetinu i piletinu zajedno. Što više povrća, to bolje! Samo imajte na umu da je svakom povrću potrebno različito vreme da skuva. Šargaprepa se kuva kratko, a celer najduže.
 Izvor: Lepa&Srećna