Da biste najbrže oljuštili krompir, potrebno je samo da znate ovu jednostavnu caku - čim ga operete, povucite oštrim nožem jednu tanku crtu tačno na polovini! Zarez treba da bude plitak, samo toliko da presečete koru.
Zatim stavite krompir da se kuva, onako kako to obično radite. Što je najlepše kod ovog saveta, jelo će vam biti i ukusnije nego inače, jer se zapravo glavne arome upravo kriju u kori. Kad je tanko zasečete, njeni sastojci će se polako otpuštati pa će ih upiti i vaš kuvani krompir.
Kad bude skuvan, izvadite ga iz vode, a možete i da ga kratko prelijete hladnom kako bi proces išao brže. Sad samo povucite koru s jedne i s druge strane pristima i ona će se lako odvojiti baš na sredini.
Nema nereda, nema bacanja debele kore i viška otpadaka, samo čist, lepo oljušten krompir! Pogledajte video i prosledite ovaj tekst najboljim prijateljicama.
Izvor: Lepa&Srećna
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka