Da biste najbrže oljuštili krompir, potrebno je samo da znate ovu jednostavnu caku - čim ga operete, povucite oštrim nožem jednu tanku crtu tačno na polovini! Zarez treba da bude plitak, samo toliko da presečete koru.

Zatim stavite krompir da se kuva, onako kako to obično radite. Što je najlepše kod ovog saveta, jelo će vam biti i ukusnije nego inače, jer se zapravo glavne arome upravo kriju u kori. Kad je tanko zasečete, njeni sastojci će se polako otpuštati pa će ih upiti i vaš kuvani krompir. 

Kad bude skuvan, izvadite ga iz vode, a možete i da ga kratko prelijete hladnom kako bi proces išao brže. Sad samo povucite koru s jedne i s druge strane pristima i ona će se lako odvojiti baš na sredini. 

Nema nereda, nema bacanja debele kore i viška otpadaka, samo čist, lepo oljušten krompir! Pogledajte video i prosledite ovaj tekst najboljim prijateljicama. 

Izvor: Lepa&Srećna